Løper-CB6768341
Løper-CB6768341

Fysisk aktivitet forlenger livet

Vær fysisk aktiv i fritida. Det forlenger livet - uansett hva slags arbeid du har.

Publisert

(Illustrasjonsfoto:Colourbox.com)

Anleggsgartner, lærer, tømrer eller sosialrådgiver. Uansett om jobben er stillesittende eller fysisk krevende, er det positivt å være fysisk aktiv i fritida, skriver Det Nationale Forskningssenter for Arbejdsmiljø (NFA). Fysisk aktivitet reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og for tidlig død. En aktiv livsstil forlenger livet med flere år, viser analysen av data om 16 327 personer fra Østerbro-undersøkelsen.

Også fysisk arbeid

Forskerne viser også til at risikoen for å dø av en hjertesykdom er høyere blant menn hvis de har et fysisk krevende arbeid. Risikoen går ned for både menn og kvinner hvis de er fysisk aktiv i fritida - uansett om du er fysisk aktiv på arbeidet eller ei.

Risikoen reduseres med 6-38 prosent ved moderat fysisk aktivitet – alt etter hvor fysisk krevende arbeidet er. Høy fysisk aktivitet reduserer risikoen med 11- 44 prosent.

Om undersøkelsen

Østerbro-undersøkelsen er en befolkningsundersøkelse av mer enn 24 000 menn og kvinner på 20 år og eldre. Hovedformålet med undersøkelsen er å følge utviklingen av hjerte- og karsykdommer i befolkningen, og å sammenlikne utviklingen med kjente og nytilkomne risikofaktorer, som overvekt, mangel på mosjon, røyking, blodtrykk mm. Du kan lese mer om undersøkelsen her.

(Det Nationale Forskningssenter for Arbejdsmiljø)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS