Jobb-og-fritid-CB4013925
Jobb-og-fritid-CB4013925

Finner ikke balansen mellom jobb og fritid

Den eldre generasjonen har større problemer med å finne balansen mellom jobb og privatliv. Yngre arbeidstakere trives bedre på jobben enn etterkrigsgenerasjonen.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Dette viser en undersøkelse i regi av Regus. Det er god balanse mellom jobb og privatliv i Norge sammenliket med andre land. Men forholdet mellom jobb og privatliv blir enda bedre hvis du er generasjon X eller Y. Generasjon Y er født etter 1980, generasjon X mellom1965–80, og etterkrigsgenerasjonen er født i årene1945–64.

Kan skyldes økt arbeidspress

Undersøkelsen baserer seg på tilbakemeldinger fra 26 000 yrkesaktive i mer enn 90 land.

Til tross for at Norge har en solid global rangering, har landet i løpet av det siste året tapt mange plasser på indeksen over balanse mellom jobb og privatliv. Resultatet skyldes trolig økt arbeidspress som følge av at økonomien er i sterk vekst. Bare 57 prosent av bedriftseierne rapporterte om at de trives bedre på jobb nå sammenlignet med for et år siden.

I motsetning til hva man kanskje skulle tro, ser det ut til at den eldre generasjonen har større problemer med å finne balansen mellom jobb og privatliv. Yngre arbeidstakere (74 prosent) trives bedre på jobben enn etterkrigsgenerasjonen (57 prosent), og de er mer fornøyde med produktivitetsnivået sitt (75 prosent sammenlignet med 57 prosent).

Resultatene

Norge oppnår 125 poeng i årets undersøkelse, sammenlignet med 155 i 2012. Det globale gjennomsnittet er 120. Bedriftsledere oppnår 120 poeng, og generasjon X og Y oppnår 130 poeng.

Du kan lese mer om undersøkelsen her.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS