AplusA-2013

Utstillerrekord på A+A 2013

Verneutstyrsmessen A+A 2013 i Düsseldorf har i år 1600 utstillere fra 55 land. Dette er ny rekord, melder arrangørene.

Publisert

(Foto: Jan Tveita)

Verneutstyrsmessen A+A i Düsseldorf går av stabelen i disse dager, fra 5. til 8. november. Messen arrangeres annethvert år, og regnes som den største av sitt slag i Europa. Noen hevder også at messen er størst i verden innenfor verneutstyr.

Rekordstort utstillerareal

I år melder messen om rekord, utstillerne dekker et areal på 60 655 m2. Så stort areal har ikke messen solgt noen gang tidligere. Til sammenlikning dekket A+A i 2011 totalt 57 584 m². Hovedtyngden av utstillerne er ikke overraskende tyske (28 500 m²), fulgt av Italia (4600 m²), Kina (3300 m²), Storbritannia (3200 m²), Frankrike (2830 m²) og Nederland (2000 m²).

Norske utstillere

Den norske oppfinnerenLars Sørbø stilte med sin Freebag for håndverkere på A+A. (Foto: Jan Tveita)

Noen norske utstillere er også å finne på A+A 2013, men ikke flere enn at du kan telle dem på en hånd. HMS-magasinet besøkte Daletec, Devold, Snøgg og Loxy (Sto-Nor Industri). For øvrig stiller norske Helly Hansen under tysk flagg og Wenaas sammen med Kwintet-gruppen.

Moteinspirert vernetøy

En av trendene under årets messe er moteinspirerte produkter, altså yrkesklær og verneutstyr sterkt orientert mot moten i klesindustrien for øvrig. Corporate Fashion eller Image Wear kalles dette på fagspråket.

ILO-konferanse

Parallelt med A+A arrangerer ILO (International Labour Organization) konferanse på Messe Düsseldorf. Stikkord for ILO- konferansen er helse, sikkerhet og ergonomi.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS