Forside-HMS-6-13
Forside-HMS-6-13

Årets siste HMS-magasinet snart i postkassen

Det siste HMS-magasinet for i år er snart ute hos leserne. Tema i bladet er psykososialt arbeidsmiljø.

Publisert

Teatersjef Hanne Tømta, Nationaltheatret. (Omslagsfoto: Jan Tveita)

Hvordan skape jobbglede og trivsel på arbeidsplassen? Dette er viktige spørsmål å stille seg med tanke på det psykososiale arbeidsmiljøet. HMS-magasinet har besøkt det nye hotellet i Kristiansand: Scandic Kristiansand Bystranda. Hotellet fikk en drømmestart denne sommeren, og vi spurte hotelledelsen hvordan de klarte å få til dette. Les svaret i dette nummeret av HMS-magasinet!

Spillavhengighet

Flere blir avhengige av pengespill, og dette får store konsekvenser, ikke bare for den som rammes, men også for familie, venner og kolleger på arbeidsplassen. I motsetning til rusavhengighet har få arbeidsgivere systemer for å ta tak i dette. Dette ville tidligere utenrikskorrespondent Vladislav Savic i Sveriges Radio gjøre noe med. Han mener arbeidsgiveren sviktet fullstendig da spilledjevelen tok tak i ham. Les mer om dette i bladet!

Hanne Tømta er teatersjef på Nationaltheatret, en institusjon med en lang alkoholtradisjon og uklare regler for rusbruk. Teatersjefen har tatt tak i dette. Les om Akan-arbeidet på Nationaltheatret i bladet!

Lyttet til kundene

Du finner også spennende lesestoff om miljøledelse i bladet. Les hvordan ISS har tatt konsekvensen av at store kunder er opptatt av miljøet når de etterspør renholdstjenester. Renholdsgiganten har valgt å svanemerke alle sine regioner.

Viktig møtested

Verneutstyrsmessen A+A i Düsseldorf er trolig verdens største av sitt slag.

– Messen har uvurderlig betydning for alle leverandører av personlig verneutstyr, sier Petter Trebler i den norske Bransjeforeningen for personlig verneutstyr (BPVU). Det er her ”det store slippet” finner sted. For oss importører er det her vi holder oss oppdatert og informert om nyhetene, forklarer Trebler.

HMS-magasinet besøkte A+A 2013, og du kan lese mer om messen i bladet.

Ta kontroll over inneklimaet

Vi går mot vinter og kaldere dager. Dette er en utfordring for inneklimaet på arbeidsplassen.

– Inneklima og ventilasjon er mye enklere enn folk tror, mener verneingeniør og yrkeshygieniker Harry Strand i Saga Bedriftshelsetjeneste. Men da må du tenke riktig. Les mer om Strands inneklimaråd i bladet!

HMS på plakaten

HMS prioriteres høyt i Selvaagbygg AS. Du kan ikke unngå å få med deg HMS-skiltene som møter deg overalt på byggeplassen. Les om HMS i Selvaagbygg her!

De faste postene

Du får dessuten juss og arbeidsmiljø, nytt om forskning og gode virksomhetseksempler fra Idébanken IA i bladet – og mye mer!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS