Sommerferie-CB6608230

Vi vil feriere i utlandet

Fire av ti nordmenn planlegger å ta ferien i utlandet denne sommeren. Norge er for dyrt som ferieland.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

43 prosent skal til utlandet denne sommeren, viser en måling utført av Sentio Research for Danske Bank. Bare 15 prosent sier de vil dra på feriereise i Norge.

Ti prosent skal på hytta. Like mange skal feriere hos slekt eller venner. Drøyt to av ti planlegger å bli hjemme.

– Unge uten barn og med lav inntekt holder seg mer hjemme enn gjennomsnittet. Eldre over 60 år er klart overrepresentert blant dem som foretrekker hytta, sier Monica Haftorn Iversen, privatøkonom i Danske Bank.

Felles for de fleste er en klar oppfatning om at det er for dyrt å feriere her hjemme. Sju av ti synes ferie i Norge blir for kostbart.

Tilbyr kvalitet

Norsk reiselivsnæring håper flere lar kvalitet telle mer enn pris.

– Norge er et høykostland, og når du legger til den sterke kronen blir det vanskelig for norsk reiselivsnæring å konkurrere på pris. Men kvalitet kan vi konkurrere på, og det gjør Norge i aller høyeste grad, sier Jostein Hansen, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv.

Han ønsker seg flere nordmenn som turister i eget land.

– Vi har et fantastisk reiseprodukt, og næringen jobber kontinuerlig med å utvikle det. Både norske og utenlandske turister har masse å glede seg til i hele landet denne sommeren, sier Hansen.

Privatøkonomen i Danske Bank har mange råd til nordmenn som gjerne vil reise i eget land, men må klare seg på moderat feriebudsjett.

– Det er mange måter å ordne rimelig overnatting på. Turisthyttene kan være en mulighet. En telttur kan også være en fin opplevelse. Hvis man reiser med stor familie, kan også bobil være et alternativ, som dessuten gir full bevegelsesfrihet, sier Monica Haftorn Iversen.

Smør matpakke

Også smarte måltidsvaner kan gjøre ferien rimeligere.

– Planlegg godt og smør gjerne matpakker. Baguetter og drikke på bensinstasjonen blir fort dyrt.

Å sette opp et feriebudsjett på forhånd bidrar til å hindre at man bruker over evne og må møte høsten med kredittkortgjeld, påpeker Monica Haftorn Iversen.

– Det er klart man skal kose seg på ferie, og de fleste har jo også råd til å unne seg litt ekstra. Men det er smart å holde oversikt og passe på at man holder seg sånn omtrentlig til planen.

Det finnes flere verktøy som kan gjøre det lettere å være sin egen økonomisjef.

– Flere nettbanker har en egen budsjettfunksjon, og med mobilbank har du god oversikt over pengebruken også når du er på reise.

(Newswire)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS