Postbud-Bente-Tangstad-Tron

Statsansatte trives bedre på jobben

Statsansatte trives stadig bedre på jobben, og de synes de har mer interessante og meningsfulle oppgaver enn ansatte i privat sektor, viser en ny undersøkelse.

Publisert

Bente Tangstad er statsansatt postbud i Trondheim og trives i jobben. (Foto: Jan Tveita)

Et stort flertall av de statsansatte mener staten er et bra sted å jobbe, viser en ny medarbeiderundersøkelse, der 3800 av de rundt 130 000 statsansatte har bidratt.

Ifølge undersøkelsen opplever flertallet jobben som samfunnsnyttig, de er engasjerte, opplever stor arbeidsglede og er stolte over jobben, melder NTB.

God arbeidsgiver

Flertallet mener også staten er en god arbeidsgiver. Undersøkelsen viser også en fremgang på alle områder sammenlignet med tilsvarende undersøkelser i 2007 og 2010, ifølge Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), som presenterte undersøkelsen under et seminar mandag morgen.

Fornøyd med oppgavene

GallupPanelet, som er en sammenlignende undersøkelse mellom privat og offentlig sektor gjennomført av TNS Gallup, viser at statsansatte er mer fornøyd med jobboppgavene sine enn ansatte i privat sektor.

Statsansatte synes både at jobben er mer meningsfull og at oppgavene er mer interessante.

– Det er en klar sammenheng mellom engasjement og motivasjon på arbeidsplassen, og hvilke resultater man oppnår. God medarbeiderpolitikk i staten er derfor viktig, sier Hans Christian Holte, direktør Difi.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS