Volvo Aero Kongsberg

Har overoppfylt IA-målet

NHOs medlemsbedrifter kan vise til et historisk lavt nivå på sykefraværet. I andre kvartal var nivå på 5,4 prosent, noe som er en nedgang på hele 22 prosent siden 2001.

Publisert

Hovedverneombud Odd Viggo Johnsen (t.v.) og sveiser Ulf Simensenved Volvo Aero Norge i Kongsberg, en medlemsbedrift i NHO. (Foto: Jan Tveita)

NHOs medlemmer har derved overoppfylt kravet i IA-avtalen, skriver NHO på sine nettsider.

Tallene viser også en nedgang på 1,7 prosent sammenlignet med 2. kvartal 2012.

– Resultatet er svært gledelig og viser at NHOs medlemsbedrifter har tatt ansvar og jobbet godt med sykefraværet, sier Lars Jacob Hiim, avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.

Samtidig vet vi at vi ikke kan hvile på laurbær når det gjelder å holde et lavt sykefravær, for dette er et kontinuerlig arbeid over tid. Hiim understreker at det i forbindelse med forhandlinger om ny IA-avtale er viktig å ta hensyn til endringer bedriftene våre har meldt behov for.

Ønsker mindre byråkrati

–Våre medlemmer har vært svært tydelige på at de ønsker mindre byråkrati, blant annet ved innrapportering til NAV og utløsing av tilretteleggingstilskudd til bedrifter som står på og oppnår resultater. Dette er tiltak som vil gjøre hverdagen lettere for bedriftene, noe som vil spare både dem og samfunnet for unødvendige kostnader, sier Hiim.

(nho.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS