HMS-dagen-Bergen-2013

HMS-dagen i Bergen fyller 15 år

HMS-dagen 2013 ble arrangert for 15. gang i Bergen den 30. januar. Konferansen samlet over 140 deltakere fra mange ulike bransjer.

Publisert

(Foto: Asbjørn Grini, HMS-faglig forum Vestlandet)

Det er i år 15 år siden HMS-faglig forum Vestlandet arrangerte den første HMS-dagen. I løpet av disse årene har også HMS-faget hatt en stor utvikling, og HMS-arbeid generelt gjenspeiler at HMS er et vidt begrep og favner over mange sider ved arbeidsmiljøet. Dette er også en av årsakene til at det er et spennende fag og utfordrende å arbeide med.

Forskrifter og sikkerhet

HMS-dagen de siste årene gjenspeiler omfanget og bredden i HMS-arbeidet. Temaene var en oppdatering og et historisk tilbakeblikk på HMS og arbeidsmiljølovgivningen, og litt bakgrunn for de nye forskriftsomleggingene som er innført fra 1. januar 2013. Arbeidsrettsjurist Frode Samuelsen, gav en fyldig gjennomgang av utviklingen i arbeidslivslovgivning. Videre hadde forsker Siri Waage fra søvnsenteret i Bergen et innlegg basert på sin forskning om helse, søvn og skiftarbeid.

Statoil gav en smakebit av hvordan Statoil systematisk har jobbet for å bygge en sikkerhetskultur der etterlevelse, atferd og lederskap er sentrale element. Innlegget ble holdt av Anne-Kristin Tuft, som har jobbet med HMS-kultur fra Statoils tidligere kollegaprogram.

Dagen ble avsluttet med et tankevekkende og inspirerende foredrag fra Torleif Lundquist – om kultur og ukultur og hvordan vi påvirkes av og påvirker våre omgivelser.

Nye folk i styret

Siv Wergeland er leder i HMS-faglig forum Vestlandet. (Foto: Jan Tveita)

I forbindelse med HMS-dagen avholdt også HMS-faglig forum Vestlandet sin generalforsamling. Styret for kommende periode og programkomité for HMS dagen 2014 er:

Siv Wergeland, leder, Asbjørn Grini, nestleder Rolf Røssland, Helge Mortensen, Helene Myhre Danmo, nytt styremedlem og Ørjan Solheim, også nytt styremedlem.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS