Vold-i-arbeidslivet-2.jpg

Nav-ansatte mer voldsutsatt

Ansatte i Nav utsettes for stadig mer vold og trusler. Antallet tilfeller har økt fra 481 i 2010 til 1261 i 2012.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Dette er de innrapporterte tilfellene, melder NTB. I går morges ble en kvinnelig ansatt knivstukket på Nav Grorud av en 26 år gammel kjenning av politiet i lokalmiljøet.

Skjerper sikkerheten

Nå vil Nav i samarbeid med Oslo kommune vurdere å skjerpe sikkerheten for de Nav-ansatte i hovedstaden. Også arbeidsminister Anniken Huitfeldt tar til orde for å gå gjennom sikkerheten for de Nav-ansatte på nytt:

– De Nav-ansatte gjør en kjempejobb. De står ofte i vanskelige konflikter. Mange må si nei til søknader om ytelser. De må stille krav til aktivitet. Det kan ofte bli konfrontasjoner, sier arbeidsministeren til NRK.

Vurderes kontinuerlig

– Sikkerhetssituasjonen vurderes kontinuerlig. Enkelte steder er det behov for sikkerhetsvakter, andre ikke, opplyser organisasjonsdirektør Inger Johanne Stokke i Nav.

– De aller færreste hendelsene dreier seg om fysiske angrep. I 2012 var ni prosent av de innrapporterte hendelsene vold eller trusler om vold. Og det var flere trusler om vold enn tilfeller av vold, sier Stokke til NTB.

Ikke god nok sikkerhet

Leder Hanne Nordhaug i Norsk Tjenestemannslag Nav mener at sikkerheten på Nav-kontorene i Norge bør bli bedre.

– Sikkerheten er ikke god nok, men vi ønsker ikke et Nav-kontor der vi ikke møter brukerne fysisk. Så 100 prosent sikkert vil det aldri bli. Det er også viktig at vi har nok folk på jobb til å betjene brukerne, sier Nordhaug. Vi har bedre oppfølging av klientene nå enn vi hadde i 2010, og vi har kortere ventelister, sier hun.

Bedre rapporteringsrutiner

Nav oppgir at i alle fall noe av økningen kan henge sammen med bedre rutiner for rapportering.

Norsk Tjenestemannslag Nav organiserer flesteparten av de statlige ansatte i Nav. Kvinnen som ble knivstukket i går, var ansatt i Oslo kommune.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS