Tanketom-på-jobb-CB4444709
Tanketom-på-jobb-CB4444709

En dårlig dag på jobben?

Føler du deg tanketom og umotivert? Er det for eksempel første dag på jobb etter en lang og solrik sommerferie? Ikke fortvil - følelsen sitter neppe i kroppen hele dagen.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Enkelte dager kan det virke som om vi ikke får til de enkleste ting og at det som er oppe i topplokket ikke fungerer, skriver forskning.no.

Støttes av vitenskapen

En tysk studie publisert i Psycological Science bekrefter nå også at det er markerte variasjoner i hvor godt hjernen arbeider. Men det er heldigvis sjelden at en hel dag er dårlig. Variasjonene skjer over kortere tidsrom. Det som for oss kan virke som en dårlig dag, er heller én eller to dårlige stunder. I gjennomsnitt er ikke den ene dagen særlig mye verre enn den andre når det gjelder våre kognitive evner.

Varierer med alder

Ulike tester viste at eldre voksne over 65 år hadde mindre variasjoner i ytelse enn yngre (20 til 30 år), blant annet på grunn av rutine og sterkere motivasjon.

(forskning.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS