Tess-Vest

Sertifisert i arbeidsmiljø og sikkerhet

Bedriften Tess Vest på Kokstad utenfor Bergen er sertifisert etter en krevende standard for god praksis. Sertifikatet er et tegn på at bedriften har en systematisk tilnærming til arbeidsmiljø og sikkerhet.

Publisert

Slangemontør Robert Strømme Larsen og HMS/K-koordinator Mona Vedå er enige om at sertifiseringsprosessen har løftet standarden i Tess Vest. (Foto: Tess)

– Vi setter arbeidet med å forbedre arbeidsmiljøet og personlig helse og sikkerhet i system, forteller HMS/K- koordinator Mona Vedå, etter at Tess Vest AS på Kokstad ble sertifisert etter standarden OHSAS 18001:2007.

Forplikter

Et 18001-sertifikat utstedt av Det Norske Veritas forplikter mye:

– Vi må selv leve opp til våre egne ambisjoner, forteller Vedå, og legger til at det handler om å arbeide etter et føre-var-prinsipp for å sikre de ansatte i hverdagen. Tilsvarende har Tess Vest i en årrekke vært sertifisert etter ISO 9001 (kvalitetssikring) og ISO 14001 (miljøsikring).

Sammensatte tiltak

-Vi arbeider med alt fra trivselsaktiviteter og arbeidsergonomi til tiltak mot ulykkestrusler. Alle har deltatt i arbeidet med en risikoanalyse. Den endte med en konkret tiltaksplan. Tilsvarende har vi gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse med hele 93 prosent oppslutning, forteller Vedå, og forklarer at aktivitetene er bredt sammensatt.

I samme åndedrag forteller hun om opplæring og kursprogrammer via internett, grundige medarbeidersamtaler, konkurranse for å fremme fysisk helse (med skritteller), sosiale turaktiviteter til utlandet, og enda mer.

Ergonomiske tiltak

Bedriften ser også på kontorergonomi. Det skal det ikke stå på en brukertilpasset stol eller andre arbeidsverktøy som er ergonomisk riktig for brukeren.

– Vi kartlegger ergonomiske behov og gjør noe med dem, forteller Vedå.

Standard for god praksis

Tess Vest har i en årrekke stått på for å tilpasse systemene til å ivareta kravene i denne standarden. I juli i år var sertifikatet i hus. Sertifikatet er et resultat av et allerede eksisterende søkelys på arbeidsmiljø og sikkerhet. Nå er anstrengelsene satt i system. Ifølge DNV viser sertifikatet at ledelsessystemet i Tess Vest er målt mot en standard for god praksis, og dernest funnet i samsvar med standarden. Tess Vest er en av de aller første aktørene i bransjen for drift og vedlikehold som er sertifisert etter OHSAS 18001.

Føre var-prinsippet

-Sertifikatet skal vise både våre egne medarbeidere og utenforstående interessegrupper at vi jobber etter et føre-var-prinsipp for å sikre arbeidsmiljøet. Vi er overbevist om at dette er både viktig og riktig i den verden vi lever i. Standarden hjelper oss til å formulere programmer og målsettinger, avslutter HMS/K-koordinator Mona Vedå.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS