Spillavhengighet-CB628198

Spill hele døgnet kan koste dyrt

Brettspill på nett åpner for at vi kan spille omtrent døgnet rundt ved bruk av mobile plattformer. Akan Kompetansesenter gjennomførte en undersøkelse i fjor som avdekket problematisk spilleatferd i arbeidslivet.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Nylig kunngjorde Norsk Tipping at de vil legge til rette for brettspill, noe som betyr at personer kan levere inn sine kuponger ved bruk av diverse plattformer, både mobile og stasjonære, mellom klokken sju om morgenen og midnatt.

Bli lottomillionær?

– Mange lever nok i håpet om å bli lottomillionærer, og dette er også noe som vies rikelig med spalteplass i norske medier. Samtidig er det viktig å merke seg medaljens bakside: nemlig det faktum at mange får sine liv ødelagt av gjeld som følge av spillavhengighet, både den det gjelder og dennes pårørende. Noen av faremomentene med økt tilgjengelighet er økt spilleproblematikk, sier direktør i Akan Kompetansesenter, Elisabeth Ege.

Flere spillavhengige

AKAN Kompetansesenter merker en økning i henvendelser om spilleproblematikk i det norske arbeidsliv. I 2012 ble det gjennomført en undersøkelse som avdekket problematisk spilleatferd i arbeidslivet. Undersøkelsen viste at de som spiller pengespill på internett, oftere har spilleproblemer enn de som ikke spiller pengespill på internett.

Også i arbeidslivet

– Også ute i arbeidslivet merkes det en oppgang i antall henvendelser som følge av økende interesse for å tilegne seg mer kunnskap om spillavhengighet. AKAN Kompetansesenter har hittil i år behandlet like mange veiledningssamtaler vedrørende spillavhengighet som det som ble behandlet under hele fjoråret, noe som kan tyde på en økende trend og at denne utviklingen må tas på alvor, mener Ege.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS