Bakteriefritt-tastatur

Bakteriefritt tastatur

Fire tidligere Microsoft-ingeniører står bak ny teknologi som fjerner bakterier og virus på tastaturer og mus på 60 til 90 sekunder.

Publisert

(Foto: Vioguard)

Tastaturer er tradisjonelt et ynglested for bakterier og virus. Både seriøse undersøkelser og raske tester viser det samme. Tastaturet er ett av de stedene på en arbeidsplass hvor det forekommer mest bakterier. På enkelte arbeidsplasser byr dette på betydelige problemer. Særlig der flere personer bruker samme tastatur, samt på utsatte steder som sykehus og institusjoner.

Automatisk desinfisering

Vioguard er et selvdesinfiserende tastatur. Ved hjelp av ultrafiolett lys drepes 99,99 prosent av bakterier og virus på få sekunder, ifølge importøren Osteo Nordic. Prosessen skjer automatisk. Når tastaturet står ubrukt, trekkes det automatisk inn i kabinettet og desinfiseres ved hjelp av UV-C-stråler.

Passer alle maskiner

Tastaturet kan tilkobles alle typer datamaskiner på markedet (Windows, Mac og Linux). Tilkoblingen skjer på vanlig måte via USB, uten behov for programvare.

Utbredt på sykehus

Vioguard tastaturer har vært på markedet i USA kun i kort tid, hvor det er klinisk testet og godkjent for bruk på sykehus. Utbredelsen på amerikanske sykehus er stor. Men tastaturet blir også brukt på steder som lege- og tannlegesentre, biblioteker, skoler, hoteller og flyplasser, samt av laboratorier og matvareprodusenter.

Tastaturet er patentert og er det eneste produkt av sitt slag i verden. Vioguard kommer nå på markedet i Norge, og vil i første omgang bli å få kjøpt fra importør.

For ytterligere opplysninger, kontakt importøren Osteo Nordic AS.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS