Forside-HMS-5-12

Når folk trives i jobben, møter de på jobb

HMS-magasinet nummer fem er på vei ut til leserne. Tema i dette nummeret er renhold og innemiljø. Men du kan også lese om HMS-arbeidet hos maskinentreprenøren Carl C. Fon i Sandefjord.

Publisert

HMS-magasinet 5-12 (Foto: Jan Tveita)

Du har helt sikkert sett anleggsmaskinene deres i sving langs E18 gjennom Vestfold. Maskinentreprenøren Carl C. Fon AS har arbeider på en sju kilometer lang strekning av den nye motorveien.

Men entreprenøren har også sving på HMS-arbeidet: – At folk trives på arbeidsplassen, avgjør om de velger å gå på jobb istedenfor å bli hjemme, mener daglig leder Jarle Hillestad. Derfor legger bedriften alt til rette for at folk skal ha det bra på jobben: – Dersom du gruer deg for å gå på jobb, blir du i hvert fall hjemme, sier Hillestad.

Les mer om HMS-arbeidet i Carl C. Fon i HMS-magasinet!

Renhold og inneklima

HMS-magasinet har spurt renholdsforsker Steinar Klubben Nilsen i Sintef Byggforsk om hva som kjennetegner et godt renhold. Nilsen ga nylig ut boka Alt om renhold:

– Som kunde må du stille de rette kravene til god kvalitet på renholdet. Et godt kvalitetsmessig renhold kan redusere korttidsfraværet i virksomheten. Et billig renhold kan komme til å koste deg dyrt, understreker Nilsen. Få gode renholdsråd i HMS-magasinet!

Hold skitten og søla ute

Det går ubønnhørlig mot våtere og kaldere tider ute med mye slaps og søle. Men skitten og søla kan du stoppe i døra ved hjelp av renholdssoner. Les mer om renholdssoner i HMS-magasinet!

Ny nordisk verneutstyrsmesse

HMS-magasinet har besøkt Nordic Safety Expo 2012 i Stockholm, den første i en rekke planlagte nordiske messer for HMS og verneutstyr på Stockholmsmässan. Les om messen, utstillerne og produktene i HMS-magasinet!

Brannmenn rammet av kreft

I Stockholm traff vi også den svenske brannmannen Anders Cederberg i Stockholms brannvesen. Han er én av tre brannmenn på et arbeidslag med ni menn som er rammet av kreft. Sykdommen skyldes trolig brannrøyken som Cederberg mener er langt farligere enn tidligere antatt. Også ildsjeler i Bergen brannvesen har tatt opp kampen mot denne alvorlige yrkesrisikoen. Les mer om dette i bladet!

Spør ekspertene

Du finner også mye annet interessant lesestoff i HMS-magasinet, blant annet om trafikksikkerhet, om skuespilleren som oppfant en ny avlastningspute for knestående arbeid og spørrespalter om juss og arbeidsmiljø. Abonnér på HMS-magasinet, så får du mye spennende lesestoff i postkassen!

God lesning!

Powered by Labrador CMS