Pappaskilt
Pappaskilt

Pappaskilt mot aggressiv bilkjøring

Folk som arbeider ute på veiene opplever stadig mer aggressiv kjørestil og daglige nestenulykker. Derfor har Oslo Vei tatt initiativet til et nytt trafikkskilt som appellerer til bilførernes samvittighet og ansvar.

Publisert

(Foto: Oslo Vei AS)

Bilistene ikke tar hensyn når de passerer anleggsområder, noe som truer sikkerheten til anleggsarbeiderne. Derfor har Oslo Vei AS fått utformet og produsert et nytt trafikkskilt som viser en liten gutt og ei lita jente iført vernehjelm og med teksten: Kjør forsiktig, pappa jobber her.

Dansk idé

Randi Kittilsen.

Ideen stammer opprinnelig fra Danmark, der skiltene har vist seg å ha god effekt på trafikantene, viser tall fra den danske arbeidsgiverforeningen Asfaltindustrien.

Sikkerhetsdagen for Vei og Anlegg nylig kunne HMS- og kvalitetssjef Randi Kittilsen fra Oslo Vei opplyse at Statens vegvesen har godkjent trafikkskiltet for offentlig bruk.

De første sikkerhetsskiltene er allerede ute på norske veier og skal brukes i forbindelse med bemannede vei - og anleggsområder. Oslo Vei AS har foretatt effektmålinger for å vise at skiltene har den forventede effekten.

– Jeg håper pappaskiltet blir tatt i bruk på veiene av entreprenører i hele Norge i sommer – og forhåpentlig medfører det en sikrere arbeidshverdag for dem som jobber på og ved trafikkert vei, sier HMS og kvalitetssjef Randi Kittilsen i Oslo Vei AS.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS