COLOURBOX1503591
COLOURBOX1503591

Flere nordmenn ferierer i Norge

Fire av ti nordmenn legger ferien til eget land. Flertallet er lavtlønte.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Folk fra Midt- og Nord-Norge er de som reiser aller mest i eget land, mens byborgere oftere tar turen til utlandet, skriver Nationen på nett. Blant dem som kun ferierer i Norge, om lag 40 prosent av de reisende, er flertallet lavtlønte, viser en undersøkelse som Sentio har gjort for Nationen.

Av dem som tjener under 200 000 kroner, tar 48 prosent hele ferien i Norge. Blant dem som tjener mellom 200 000 og 400 000, er tallet 50 prosent. Til sammenligning tar bare 24 prosent av dem som tjener over 800 000 kroner, hele ferien sin i Norge.

Blant de lavtlønte er det også mange som ikke drar på ferie. Én av fem av dem som tjener aller minst, sier de ikke skal på noen ferie i år.

Totalt oppgir 66 prosent at de vil feriere i Norge, mot 61 prosent som sa det samme i en tilsvarende undersøkelse fra i fjor.

Ferierer på hytta

Ifølge Erling Farstad i Transportøkonomisk institutt skyldes tallene i stor grad at lavtlønte ikke har råd til utenlandsferie, og heller reiser på ferie til slektninger og venner i Norge.

– Under finanskrisen for noen år siden så vi at flere nordmenn reiste på ferie i Norge. Det viser at når vi sliter med økonomien, reiser vi innenlands, sier han.

Den tradisjonelle hytteferien står fortsatt sterkt, og er en av de aller mest populære ferieformene for nordmenn.

(Nationen)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS