Byggarbeidsplass-2

Privat sektor har nådd IA-målet

Sykefraværet i privat sektor er nå under IA-målet på 5,6 prosent. - Gledelige resultater fra hardt og målrettet arbeid, sier NHO-direktør Svein Oppegaard.

Publisert

(Foto: Jan Tveita)

IA-avtalens mål er at sykefraværet på nasjonalt nivå ikke skal overstige 5,6 prosent. Sykefraværstallene som kom nylig fra NAV viser at sykefraværet i privat sektor i andre kvartal 2012 nå ligger under dette nivået, skriver NHO på sine nettsider.

Fornøyde arbeidsgivere

"

Svein Oppegaard. (Foto: Jan Tveita)

– Disse tallene er vi veldig fornøyd med. Vi vet at det har vært arbeidet hardt og målrettet hos våre medlemsbedrifter for å få ned fraværet, og det er gledelig at vi nå ser resultater av dette arbeidet, sier direktør for Arbeidslivspolitikk i NHO, Svein Oppegaard.

Sykefraværet på nasjonalt nivå ligger nå på 6 prosent, en nedgang på 7,6 prosent siden andre kvartal 2011. I forhold til andre kvartal 2001 er nedgangen på 11,7 prosent på nasjonalt nivå.

Kontinuerlig og systematisk innsats

– Sykefraværsarbeid er noe som krever kontinuerlig og systematisk arbeid, og vi i NHO har prioritert å bistå medlemmene med verktøy og råd på hvordan de kan gjøre akkurat dette. Nå gjelder det å holde trykket i arbeidet oppe slik at vi kan få sykefraværet på et permanent lavere nivå enn det har vært, noe som betyr gevinster både for individ, bedrift og samfunn, sier Oppegaard.

– En beregning fra Arbeidsdepartementet viser at dersom det sesongjusterte sykefraværet nå hadde vært like høyt som det var ved inngåelsen av IA-avtalen i 2001, ville folketrygdens sykepengeutgifter vært i underkant av 5 milliarder kroner høyere, sier Oppegaard.

(nho.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS