Bygningsarbeidere

Samarbeider om opplæring i byggebransjen

Et samarbeid om opplæring mellom Byggenæringens Landsforening (BNL) og Vox, Kunnskapsdepartementets organ for kompetansepolitikk, har gitt svært gode resultater.

Publisert

(Ill. foto: Jan Tveita)

BNL og Vox har de siste årene samarbeidet om å stimulere bedrifter i byggenæringen til å satse på opplæring i basiskompetanse i lesing, skriving, matte og data (BKA), skriver BNL på sine hjemmesider. Dette har gitt svært gode resultater, viser en evaluering fra Vox.

Forbildeprosjekter

BNL og Vox har i samarbeid gjennomført flere forbildeprosjekter i utvalgte bedrifter, bransjeforeninger og opplæringskontor for å høste erfaringer med BKA-programmet i byggenæringen. Kursene er blitt lagt tett opp til bedriftenes og de enkelte deltakers behov med temaer som HMS og internkontroll, kvalitetssikringssystemer og dokumentasjon.

Nyttig i det daglige arbeidet

" I etterkant har Vox spurt både deltakerne og bedriftene om erfaringene deres. – Det er svært gledelig at de som har deltatt, synes opplæringen har vært direkte nyttig i det daglige arbeidet. At flere av deltakerne etterpå har tatt fagbrev og andre er blitt motivert for videre opplæring, er spesielt positivt. Det viser at å satse på de ansattes kompetanse gir resultater og utviklingsmuligheter for bedriften. BKA-programmet, hvor det årlig lyses ut midler, er en god mulighet for bedrifter til å få støtte til kompetanseheving. Samarbeidet med Vox har vært avgjørende for å få i gang en ekstra satsing, sier Jørgen Leegaard i BNL.(bnl.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS