Funksjonshemmet-i-jobb

Sparer milliarder på å ansette funksjonshemmede

En fersk analyse fra Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) viser at det vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt å inkludere funksjonshemmede i arbeidslivet. Samfunnet vil spare milliarder på å få flere i jobb. 

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Analysen er laget på oppdrag fra Barne- og likestillings- og inkluderingsdepartementet. Utgangspunktet er regjeringens jobbstrategi for å øke sysselsettingen blant unge med nedsatt funksjonsevne, skriver Funksjonshemmedes fellesorganisasjon på sine nettsider.

13 milliarder

AFI skriver på sin nettside at en fem- prosent økning i arbeidsdeltakelse vil gi en samfunnsøkonomisk gevinst på om lag 13 milliarder kroner over en tiårsperiode. Hver enkelt ny arbeidstaker vil i tiårsperioden bidra med en samfunnsøkonomisk gevinst på nær 900.000 kroner.

Innsatsen må skjerpes

Generalsekretær Liv Arum i (FFO) sier til ffo.no at denne analysen bekrefter det de har påpekt i flere år:

– Det er godt at vi får denne type dokumentasjon. Jeg håper det kan være til inspirasjon for myndighetene til å anstrenge seg mer for å få på plass innsatser slik at flere funksjonshemmede kommer i jobb. Det innebærer også at arbeidsgivere får den støtten og hjelpen de føler at de trenger for å satse på en ansatt som har en funksjonshemning eller kronisk sykdom. Det betyr også at formidlingen av hjelpemidler for å tilrettelegge arbeidsplassen må gå kjapt. For å få utløst denne fortjenesten for samfunnet, må flere offentlige instanser skjerpe sin innsats, ikke minst NAV, sier FFOs generalsekretær Liv Arum.

Les mer om analysen på nettsidene til AFI.

(ffo.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS