VerneutstyrWartsila2
VerneutstyrWartsila2

Deler ut verneutstyr på skolene

Wärtsilä Norway forsyner alle barneskoler i nærområdet med personlig verneutstyr. Slik vil bedriften bidra til at barna tidlig lærer seg gode sikkerhetsvaner.

Publisert

Adm. direktør Sveinung Hansen og HMS-ingeniør Arne Valvatne fra Wärtsilä tester verneutstyret på (fra venstre) Nora Grov Lunde, Olaug Tvedten og Sondre Heggøy Kjelsnes.(Foto: Wärtsilä Norway)

Denne uken besøker Wärtsilä Norway alle barneskolene der bedriften har sin hovedaktivitet, for å overrekke et klassesett med verneutstyr i gave. Settet inneholder hørselsvern, vernebriller og hansker og skal brukes i elevenes kunst- og håndverksundervisning, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Totalt 20 skoler

– I Wärtsilä er helse, miljø og sikkerhet en sentral og viktig del av arbeidsdagen. Bruk av personlig verneutstyr er en av bærebjelkene i HMS-arbeidet vårt, og vi stiller store krav til at de ansatte følger bedriftens instrukser for bruk av slikt utstyr. Vår filosofi er at hver enkelt medarbeider er ansvarlig for å påse at påkrevd verneutstyr benyttes – både av seg selv og kollegene sine, sier adm. dir i Wärtsilä Norway, Sveinung Hansen.

– Som en stor arbeidsgiver og en viktig aktør i lokalmiljøet har vi lyst til å spre denne tankegangen også utenfor bedriftens fire vegger. Vi håper å kunne bidra til at disse barna tidlig får et bevisst forhold til hvordan de kan sikre seg selv og andre på jobb, sier Hansen.

Forberedt på fremtiden

På mandag besøkte bedriften en 7. klasse ved Rommetveit skole sammen med QA/HES ingeniør Arne Valvatne, Her fikk elevene lære litt om hvorfor det er viktig å bruke verneutstyr, før de fikk prøve utstyret på.

Sondre Heggøy Kjelsnes, Olaug Tvedten og Nora Grov Lunde visst allerede godt hvordan utstyret skal brukes, og stilte villig opp som ”forsøkskaniner”.

– Vi gleder oss til å komme tilbake om en stund og høre om dere har fått bruk for utstyret. Kanskje kommer også noen av dere og jobber hos Wärtsilä i fremtiden - nå er dere i så fall godt forberedt sa adm. dir. Hansen til elevene.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS