Brannvernuka-CB2273921
Brannvernuka-CB2273921

Bli med på Nasjonal brannøvelse

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje som arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring. Brannvernuka markeres i september hver høst, vanligvis i uke 38.

Publisert

(Illustrasjon: Colourbox.com)

Over 200 kommunale og interkommunale brannvesen, det lokale el-tilsynet og Ifs lokalkontorer deltar også i kampanjen. Helt siden 2002 har vi hatt gleden av å invitere små og store brannvernere til åpen dag på over 300 brannstasjoner over hele landet, melder nettsiden brannvernuka.no.

Det lokale engasjementet og oppslutningen fra publikum har økt fra år til år. I september 2010 hadde vi anslagsvis 200.000 barn og voksne på besøk på 345 åpne brannstasjoner fra Mandal i sør til Longyearbyen i nord. På brannstasjonene er det spennende og lærerike aktiviteter for ulike aldersgrupper.

Bedrifter med fra 2009

Fra og med 2009 utvidet vi kampanjen til også å omfatte bedrifter, institusjoner, skoler, barnehager og andre virksomheter. For å gjøre det til en brannvernuke i ordets rette forstand, inviterer vi tusenvis av virksomheter til å avholde brannøvelse i løpet av september. Også familier og privatpersoner kan delta i det vi kaller Nasjonal brannøvelse.

Brannøvelser viktig om høsten

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte var drillet på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplassen, i barnehagen, skolen, institusjoner og ute i de tusen hjem.

For påmelding og mer informasjon om kampanjen, kan du besøke nettstedet brannvernuka.no.

Velkommen til åpen dag på brannstasjonen, og lykke til med brannøvelsen!

(brannvernuka.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS