Untitled-1
Untitled-1

Svensk selskap overtar Univern

En av Norges største leverandører av personlig verneutstyr og arbeidsklær, Univern, overtas av svenske Grolls. Univern har 11 butikker og 100 forhandlere i Norge.

Publisert

(Foto:Univern)

I tillegg til egne merkevarer fører Univern europeiske merkenavn i personlig verneutstyr. Selskapet har en årsomsetning på ca. 200 millioner kroner og har hovedkontor på Skedsmokorset nord for Oslo. Den nåværende ledelsen i Univern vil fortsette i selskapet, og hovedeierne daglig leder Dag Olavson og salgsdirektør Per Olavson i Univern går inn på eiersiden i Grolls.

Utvider i Skandinavia

– Grolls, som eier det svenske varemerket Björnkläder, kommer til å bli en god eier for Univern og kan hjelpe oss i vår videre ekspansjon i Norge, sier daglig leder Dag Olavson i Univern.

Grolls har 28 spesialbutikker for yrkesklær og verneutstyr i Sverige, én i Finland og én i Estland. Parallelt med overtakelsen av Univern åpner Grolls en ny butikk i Åbo i Finland, og i løpet av året kommer to nye butikker i Sverige, hvorav én i Växjö og én i Uppsala.

Oppkjøpet av Grolls er et ledd i den strategiske planen for ekspansjon som eierselskapet Litorina Kapital la for Grolls i fjor da selskapet byttet navn fra Björnkläder til Grolls. Omsetningen for konsernet vil øke fra 540 til nærmer 750 millioner norske kroner.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS