Forside-HMS-05-11

Fusa i farten!

Neste nummer av HMS-magasinet er snart i postkassen. Tema er Forebyggende og helsefremmende tiltak.

Publisert

Bading i sjøen året rundt, trim i arbeidstida, karate, zumba og fjellturer. Dette er bare noen av de fellesaktivitetene du kan være med på dersom du jobber i Fusa kommune.

HMS-magasinet har vært på besøk i kommunehuset i Eikelandsosen og snakket med Håvard Ragnhildstveit, ildsjelen for prosjektet Fusa i farten. Han er opptatt av at det ikke bare skal bli et engangsstunt, men vil bygge noe varig:

– En slik kampanje alene har begrenset effekt. Målet er å få til en holdningsendring på lang sikt, få hver enkelt til å reflektere over hva slags muligheter de har til å være aktive i en travel jobbhverdag, sier Håvard Ragnhildstveit.

Les mer om Fusa i farten i dette nummeret av HMS-magasinet!

Mann hardt skadet!

I september stanset NCC arbeidet på alle sine byggeplasser over hele Norden i en halvtime. Awareness Day berørte 17 000 ansatte. Hensikten var å sette søkelyset på HMS, og var bare ett innslag denne uken, som i sin helhet ble satt av til HMS-arbeidet i konsernet.

Vi var med NCC Construction på beredskapsøvelse i Nittedal, der en stygg arbeidsulykke hadde inntruffet. Heldigvis dreide det seg bare en øvelse, men ikke desto mindre ble den en alvorlig tankevekker for alle involverte. Les mer om beredskapsøvelsen i HMS-magasinet!

Det uendelige arbeidet

I IKEA er bærekraft et uendelig arbeid uten begynnelse eller slutt. Bærekraft er blitt en av konsernets fire hjørnesteiner: vekst, lave kostnader, mennesker og bærekraft.

Vi har også besøkt Syklus, som i en storstilt kampanje i disse dager vil ha oss til å sortere mer glass og metall. Les mer om det uendelige miljøarbeidet i IKEA og Syklus i bladet!

Ikke verneombudets hverdag

I spalten Verneombudets hverdag forteller hovedverneombud Arild Solli i Oslo brann og redningstjeneste om sine erfaringer etter terrorangrepet 22. juli:

– Jeg kan bare snakke for meg selv, men selv i ekstremsituasjoner er vi egentlig så fokusert på den jobben vi skal gjøre at vi klarer å skyve følelsene til side.

Les mer om det erfarne hovedverneombudets opplevelser i HMS-magasinet!

Å gamble med jobben

Å være avhengig av pengespill er alene ingen grunn til å bli oppsagt. Men spillavhengighet kan utgjøre en stor sikkerhetsrisiko, og som regel kommer den alltid som en overraskelse på kollegene. Les hva Jarle Wangen i AKAN sier om dette tabubelagte temaet!

Fag og produkter

I tillegg finner du som vanlig mye nyttig lesestoff i HMS-magasinet, både artikler, fagstoff, juss og produkter!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS