Sandnes

Lavest sykefravær i Rogaland

Sandnes kommune i Rogaland er friskest av storkommunene i landet. Aller friskest i Sandnes er de godt voksne arbeidstakerne.

Publisert

Sandnes kommune.

Landets ti største kommuner er med i det såkalte ASS-nettverket. Sandnes kommune hadde i 2010 et sykefravær på 6,4 prosent blant sine ansatte. Stavanger hadde 7,0 prosent sykefravær, viser tallene. Høyest sykefravær av landets ti største kommuner hadde Trondheim med 9,9 prosent, skriver Stavanger Aftenblad.

Motiverte medarbeidere

Av de ti ASS-kommunene har Sandnes hatt lavest og Stavanger nest lavest sykefravær hvert av de fire siste årene, viser oversikten. Sykefraværet i Sandnes i fjor er det laveste som er registrert siden år 2000. Organisasjonsdirektør Hilde Lofthus i Sandnes kommune har ingen enkel forklaring på hvorfor er slik. Motiverte medarbeidere og systematisk jobbing er viktig, sier hun til avisen. Kortvarige stunt for å få ned sykefraværet har hun liten tro på.

– Mye av forebyggingen vi driver med, er ting som bare ruller og går, som tiltak rettet mot gravide, gratis kort i svømmehallen og så videre.

Rogaland lavest

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at Rogaland er det fylket med lavest arbeidsledighet. Fra tredje kvartal 2009 til tredje kvartal 2010 hadde Rogaland totalt et sykefravær på 5,6 prosent, mot 7,0 totalt i Norge.

De ti største og friskeste kommunene

Sandnes 6,4

Stavanger 7,0

Kristiansand 8,1

Drammen 8,3

Oslo 8,4

Bærum 8,5

Bergen 9,3

Fredrikstad 9,3

Tromsø 9,6

Trondheim 9,9

(Sykefraværet i prosent i 2010)

(Kilde: Sandnes kommune)

(Stavanger Aftenblad)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS