IA-film

De nye IA-filmene lansert

Med popcorn og brus og flere prominente gjester ble de nye IA-filmene behørig lansert på Colosseum kino i går.

Publisert

Arbeidsutvalget for nettstedet inkluderende.no består av Pernille Vogt, fagsjef HMS i Norsk Industri, Margrete P. R. Martin, prosjektleder, fagsjef Industriskolen, Norsk Industri, Tor Idar Halvorsen, rådgiver LO og Ann Torill Benonisen, spesialrådgiver i NHO. (Foto: Jan Tveita)

Statsrådene Rigmor Aaserud og Hanne Bjurstrøm stod for den offisielle åpningen av nettstedet www.inkluderende.no, der de tre interaktive IA-filmene er å finne. Til stede var også flere av lederne for arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene, i tillegg til de over 650 oppmøtte fra bedrifter, organisasjoner og myndigheter som hadde meldt sin ankomst til premieren.

Ta riktige valg

Det er tre interaktive filmepisoder som tar for seg dilemmaer fra arbeidslivet. Brukerne vil kjenne seg igjen og kunne relatere situasjonene til sin jobbhverdag. Her blir brukeren stilt overfor valg, og valgene får konsekvenser. Disse dilemmaene fungerer som utgangspunkt for refleksjon, og også diskusjon om din rolle i bedriften, enten du er ansatt, leder, tillitsvalgt eller verneombud.

Nyttige temasider

Nettsidene er inndelt i temasider med artikler, eksempler, verktøy, tidslinjer for oppfølging av sykemeldte, nyttige lenker m.m. Nettstedet skal gi hjelp til å komme i gang med målrettet IA-arbeid, og inspirasjon i videre arbeid. Dette nye verktøyet for inkluderende arbeidsliv er helt gratis å benytte seg av.

Samarbeidsprosjekt

Filmene er utviklet av Hyper Interaktiv i nært og tett samarbeid med fagsjef Margrete P.R. Martin i Norsk Industri og Ann-Torill Benonisen i NHO.

- Vi er veldig godt fornøyde med resultatet. Nå håper vi at verktøyet blir brukt som et utgangspunkt for samtaler og gode prosesser i alle typer virksomheter, sier Benonisen og Martin. Utviklingen er skjedd i samarbeid med partene i IA-avtalen. Filmene har kjente skuespillere som Janne Formoe, Kyrre Haugen Sydness og Sondre Krogtoft Larsen i sentrale roller.

Vil ut til alle

Målgruppen for filmene er alle virksomheter i hele Norge; store, små, offentlige, private, de med IA-avtale og de uten. Kurset er først og fremst for ledere, tillitsvalgte og verneombud, men mange typer ansatte vil ha god nytte av kurset.

Norsk Industri har ledet arbeidet med inkluderende.no. Bak prosjektet står alle arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene, samt Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Målet er at flest mulig virksomheter tar verktøyet/kurset i bruk for å vitalisere sitt eget IA-arbeid.

Du kan se filmene her.

"

(Foto: Inkluderende.no)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS