Stockholmsmässan
Stockholmsmässan

Ny nordisk messe for personlig verneutstyr

Den svenske bransjeforeningen for personlig verneutstyr (BPS) arrangerer en ny messe, Nordic Safety Expo, sammen med Skydd 2012 på Stockholmsmässan 18.–21. september 2012.

Publisert

Stockholmsmässan blir ny arena for personlig verneutstyr under Skydd 2012. (Foto: Jan Tveita)

Sammen kommer begge messene til å tilby et bredt utvalg av produkter og tjenester innenfor sikkerhet, brann, redning og personlig verneutstyr, heter det i en pressemelding.

– Samarbeidet med Skydd og Stockholmsmässan er et naturlig steg på veien mot å bli Nordens viktigste møteplass for aktører innen personlig verneutstyr, sier Ghazal Voghoui, leder for Branschföreningen BPS, som er hovedarrangør av Nordic Safety Expo.

30 produsenter og grossister

Svenske Branschföreningen BPS er en sammenslutning av drøyt 30 produsenter og grossister for personlig verneutstyr. Organisasjonens formål er å arbeide for god kvalitet og service når det gjelder bransjens produkter, i tillegg til å oppmuntre til bruk av rett verneutstyr for å forebygge ulykker og skader i arbeidslivet. Med Nordic Safety Expo gjennomfører BPS en stor nysatsing, dels gjennom å skape et nytt forum, dels gjennom å slå seg sammen med Skydd.

Forlater Jönköping

– Vi har arrangert en bransjemesse i Jönköping i flere år. Da besøkstallet begynte å svikte der, måtte vi tenke nytt. Stockholmsmässans beliggenhet er en tungtveiende grunn for å flytte messen til Stockholm, men minst like viktig er muligheten til å nå ut med informasjon og kunnskap til flere målgrupper i nærområdene, sier Ghazal Voghoui, og får tilslutning av BPS styreleder Ivan Sundström:

– Vi ser messen som et sentralt forum for å spre kunnskap om personlig verneutstyr. Nettopp kunnskapsspredning er enormt viktig for vår bransje. Mange innkjøpere ser fortsatt på verneutstyr som en forbruksvare og legger mer vekt på pris enn kvalitet, noe som ofte straffer seg i lengden.

Naturlig samarbeid

Magnus Eriksson er prosjektleder for Skydd i Stockholmsmässan. (Foto: Jan Tveita)

Å samordne messer som hører naturlig sammen, er ganske vanlig internasjonalt.

– Ser vi på de større internasjonale sikkerhetsmessene, er det ikke uvanlig at de har en parallell messe for personlig verneutstyr. Målgruppene overlapper hverandre, og dermed skapes gode forutsetninger for synergieffekter, noe jag tror at vi kommer til å få se flere eksempler på under Skydd och Nordic Safety Expo. Skydd pleier vanligvis å lokke til seg et stort antall beslutningstakere, sier Magnus Eriksson, prosjektleder for Skydd.

Skydd 2012 og Nordic Safety Expo går av stabelen 18. – 21. september 2012.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS