Arild-Bonkerud-og-Arnstein-

Matindustrien gjennomfører HMS-konferanse

Matindustriens HMS Konferanse 2011 går av stabelen 30.-31. august på Thon Hotel Opera i Oslo. Årets tema er mangfold, integrering og sykefravær.

Publisert

Arnstein Hals (t. h.) fra KIMs er en av foredragsholderne på Matindustriens HMS-konferanse. (Foto: Jan Tveita)

Matindustrien er en næring med stor grad av utenlandsk arbeidskraft. I enkelte bedrifter er det opp mot 90 prosent med innvandrerbakgrunn, og bredden i nasjonalitet er stor. God integrering er en suksessfaktor for å sikre godt arbeidsmiljø og god produktivitet.

Skader og sykefravær

Høyt sykefravær og høye H-verdier er også en utfordring for matindustrien. I 2010 hadde kjøtt-, egg- og fjørfeindustrien det høyeste sykefraværet i industrien, ifølge NHOs tall. Næringen har i 2011 satt i gang flere tiltak for å redusere sykefraværet.

Alt dette får du vite mer om på Matindustriens HMS-konferanse.

Program og påmelding hos NHO mat og bio

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS