HMS-faglig-forum-Østlandet-

Årskonferanse i HMS-faglig forum

HMS-faglig forum Østlandet avholdt sin årlige konferanse 16. og 17. mars på Gardermoen.

Publisert

Styret i HMS-faglig forum Østlandet består av (f. v.) Nils Ole Mørtvedt, Eli Jorunn Rørlien, Jorunn Windspoll, Elisabeth Vathne-Lund (leder) og Kai O. Valborgland. (Foto: Jan Tveita)

Konferansen satte søkelyset på viktige utfordringer i dagens arbeidsliv, blant annet om hvor avgjørende toppledelsens engasjement er for HMS og gode resultater, ifølge konsernsjef Terje Venold i Veidekke.

All menneskelig aktivitet innebærer en risiko for at noe kan gå galt, men det finnes metoder for å unngå at feilhandlinger får alvorlige konsekvenser, mente Magnus Bjelkerud i Norconsult. Vidar Wærp i Oslo Lufthavn fulgte opp med å fortelle om at også en hovedflyplass har sine HMS-utfordringer.

Kjemikalier og sikkerhet

På andre konferansedag sto kjemikalier og sikkerhetsdatablader først på agendaen. Det var Ann Kristin Larsen og Eva Haug fra Klima- og forurensingsdirektoratet som informerte om de nye bestemmelsene på området. Deretter snakket konsernoverlege Ørn Terje Foss i NSB om hvordan mennesket påvirkes av økte krav i både jobb og privatliv, med de konsekvenser dette kan ha. En god latter forlenger ikke bare livet, men er også et effektivt hjelpmiddel i sykefraværsarbeidet, mente humorolog Stein Tyrdal i sitt avsluttende foredrag.

Rundt 50 personer fant veien til årskonferansen de to dagene.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS