colourbox_samtale
colourbox_samtale

Vil ikke ansette sykmeldte

Har du vært sykmeldt, er det vanskelig å komme tilbake i arbeidslivet, skal vi tro en undersøkelse foretatt blant arbeidsgivere i vårt naboland Sverige. Mer enn halvparten av arbeidsgiverne er negative til å ansette folk som er eller har vært sykmeldt.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Dette skriver nettstedet duochjobbet.se. Tallene stammer fra svenske Statistiska centralbyrån (SCB) og er publisert i en rapport fra TCO. 56 prosent av de spurte arbeidsgiverne sier at de er negative eller svært negative til å ansette noen som har vært sykmeldt i et tidligere arbeidsforhold. Det er nesten like mange som i tidligere undersøkelser i 2007 og 2009.

Langtidssykemeldte

Enda mer negative er arbeidsgiverne dersom en arbeidssøker har vært langtidssykemeldt. Mest avvisende er arbeidsgivere i privat sektor, der 62 prosent er negative till å ansette en slik person. Drøyt 40 prosent vil ikke ansette en tidigere langtidsarbeidsløs.

Økte sosialutgifter

De nye sykmeldingsreglene i Sverige har ført til økte sosialutgifter, mener TCO, som viser til opplysninger fra svenske Socialstyrelsen, som meddeler at i første kvartal i år økte sosiale utgifter med 12 prosent og i andre kvartal med åtte prosent, sammenliknet med samme tid i fjor.

Ifølge en undersøkelse fra TCO blant 30 kommunale sjefer sier sju av ti at økningen skyldes endringer i sykelønnsordningen. 75 prosent mener at de nye bestemmelsene har ført til økte sosiale utgifter i nabolandet.

(duochjobbet.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS