Alfa Skofabrik
Alfa Skofabrik

Alfa Sko inngår kontrakt med politiet

Alfa Sko skal levere sko til politiet. Skoprodusenten har inngått en kontrakt med Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) til en verdi av 2,5 millioner kroner.

Publisert

Marsjstøvelen Alfa M/77 fra Alfa Sko fikk Klassikerprisen for god design i 2008. (Foto: Alfa Sko)

– Denne kontrakten betyr veldig mye for oss, sier daglig leder Børre Langum i Alfa Sko til avisa Hadeland. Kanskje ikke aller mest økonomisk, men fordi vi, som norsk leverandør, leverer varer til en norsk institusjon.

Til sammen fem tilbydere var med i anbudsrunden om å levere sko til PDMT, opplyser avisa.

Store endringer

Alfa Sko har gjennomgått store endringer de siste årene, og har ingen produksjon av sko i Norge mer. Skoene som går til politiet blir produsert i Slovenia og Estland.

I dag har Alfa Sko, som fram til jul het Alfa skofabrikk, 22 ansatte. Fem av disse er produktutviklere. Skoproduksjonen i Brandbu ble nedlagt i 2007.

Politi, fengsel og kriminalomsorg

Skoene Alfa skal levere, skal gå til politiet, fengselsbetjenter og ansatte i kriminalomsorgen. Kontraktstiden er i utgangspunktet på to år, men med mulig forlengelse på ett år.

Også med Forsvaret

I tillegg til avtalen med PDMT har Alfa Sko nylig undertegnet en større avtale med Forsvaret. Forsvaret er også en av PDMTs samarbeidspartnere.

– Vi ser ikke bort fra at det kan være muligheter for at vi henter inn anbud sammen med Forsvaret ved en senere anledning. Og hvem vet, kanskje Alfa Sko vil nå opp da også, sier adm. direktør Lars Henrik Bøhler ved PDMT til avisa Hadeland.

(Hadeland)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS