Gassflasker
Gassflasker

Sikkerhetskurs for gass

Nå kan du delta i et interaktivt sikkerhetskurs om gass. Kurset gir kunnskap om gassfarer og gassikkerhet.

Publisert

(Ill. foto: Yara Praxair)

Det er gassleverandøren Yara Praxair som har etablert det nettbaserte sikkerhetskurset, og du kan starte kurset når du selv ønsker.

Kurset gir basiskunnskap om gass og gassfarer som flere i en bedrift må ha kunnskap om, ifølge prosjektleder Martin Gulsrud hos Yara Praxair. Dette vil gjelde flere typer bransjer, alt fra mekanisk industri til sykehusansatte, og DSB krever dessuten at alle som jobber med gass, har nødvendig kompetanse, sier Gulsrud.

Krav fra DSB

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) har satt krav for alle som skal jobbe med eller i nærheten av gass: Enhver som prosjekterer, konstruerer, produserer, installerer, drifter, endrer, reparerer, vedlikeholder eller kontrollerer utstyr og anlegg som benyttes ved håndtering av farlig stoff skal ha nødvendig kompetanse. Tilsvarende gjelder enhver som håndterer farlig stoff utover det som er beregnet for vedkommendes personlige bruk.

Informasjon om Veiledning til forskrift om farlig stoff se www.dsb.no.

For mer informasjon, se www.yarapraxair.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS