omslag-HMS-05-10
omslag-HMS-05-10

Mye nytt i HMS-magasinet!

Miljøledelse er nytt tema i HMS-magasinet. Stadig flere bransjer må forholde seg til lovpålagte krav knyttet til miljø. Dette har HMS-magasinet tatt ad notam, og miljøledelse er et sentralt tema i bladet fra og med denne utgaven.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

En av miljøreportasjene i dette nummeret er hentet fra Oslo Vei AS, som sparer en halv million kroner i året bare ved å redusere drivstofforbruket sitt med ti prosent! Les mer om måten de gjør dette på i bladet du snart får i postkassen!

Grønn konferanse

HMS-magasinet har også snakket med direktør Erik Riis Jacobsen ved Thon Hotell i Arendal, som satser på Grønne konferanser. Miljø går som en rød tråd gjennom alt når en konferanse skal planlegges og avvikes ved hotellet.

Den tredje miljøsaken er hentet fra Stavanger, der bedriften Premiere Produkter er blitt miljøsertifisert: – Vi trodde det ville medføre kostnader, mye papirarbeid og byråkrati. Derfor ble vi overrasket over hvor fort og enkelt det gikk, sier bedriften, som har sertifisert seg i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Ergonomi på kontoret

Tema i HMS-magasinet nr. 5 er ergonomi. Her har vi blant annet besøkt If i Oslo sammen med en fysioterapeut, som ser på hvordan de ansatte sitter og står når de jobber på kontoret.

Kontoret er også arena for teater- og bevegelseslærer Anne Thomte: Hvorfor ikke holde deg i form med kontoryoga?

For øvrig inneholder HMS-magasinet nr. 5 mye interessant HMS-stoff både fra Posten Norge og fra bedriften Solid Entreprenør i Fredrikstad. Solid Entreprenør har satset tungt på HMS for sine polske ansatte. Dessuten har bedriften julebord på polsk!

Det faste stoffet er for øvrig også på plass i denne utgaven av HMS-magasinet. Les Peter Korens rapport fra hønsegården, og om varsling og lojalitet i jusspalten.

HMS-magasinet i ny drakt

Fra og med utgave nummer 1 i 2011 vil HMS-magasinet komme i helt ny drakt, med sidene om miljøledelse integrert i det øvrige stoffet.

Vi har stor tro på at dette vil bli et populært og etterlengtet tilskudd for HMS-magasinets over 50 000 lesere!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS