Førstehjelpskurs -Baneservice-1

Omfattende førstehjelpsøvelse i Baneservice

3. og 10. februar trente Baneservice sine vel 300 ansatte i førstehjelp. Øvelsen var lagt til Øyer, og Oppland Sivilforsvarsdistrikt hadde ansvaret for gjennomføringen.

Publisert

(Foto: Esben Haakenstad/Baneservice)

– Øvelsen var lagt til området i og rundt bob- og akebakken i Olympiaparken på Øyer utenfor Lillehammer, forteller sikkerhetssjef Johanna Öster i Baneservice til HMS-magasinet. Over 300 av selskapets ansatte fra Norge og Sverige deltok under øvelsen.

Førstehjelp under stress

– Under øvelsen måtte de ansatte vise at de under et visst stress kan mestre førstehjelp i situasjoner som de kan møte i arbeidshverdagen ute i jernbanesporet. Målet med øvelsen er å styrke de ansattes kunnskap og ferdigheter i førstehjelp gjennom teoretiske og praktiske oppgaver under veiledning av autorisert førstehjelpspersonell fra Sivilforsvaret. Deltakerne skulle også mestre ulike oppgaver knyttet til laginnsats og samarbeid.

Flere typer skader

Etter en times teoriundervisning om ulike typer skader som kan oppstå under arbeid, var det tid for praktiske øvelser. Førstehjelpsøvelsene var lagt opp med fire poster:

Post 1: Sirkulasjonssvikt, bevisstløshet og hjerte- og lungeredning.

Post 2: Hode-, nakke- og ryggskade.

Post 3: Blødning og sårskade.

Post 4: Strømskade.

Nyttig teambuilding

– I tillegg hadde vi fire teambuildingsposter organisert i samarbeid med Olympiaparken, opplyser Öster. Aktivitetene knyttet til slik laginnsats skaper en helt spesiell nærhet mellom deltakerne, mener hun. Mange av våre ansatte ser ikke så mye til hverandre til daglig. Derfor var gruppeaktivitetene i skibakken lagt opp på tvers av prosjekt- og faggrenser, noe som gir en veldig god tilleggseffekt.

Johanna Öster. (Foto: Jan Tveita)

– Baneservice tar en slik førstehjelpsøvelse svært seriøst, understreker Öster. Spesielt er det viktig for de unge og nyansatte å få delta. Det er betryggende å vite at det er så mange som vet hva de skal gjøre dersom et uhell skulle oppstå.

– Gjennom dette tiltaket og fortsatt oppmerksomhet omkring sikkerhet har Baneservice stor tro på at våre ansatte skal bli enda bedre når det gjelder å forebygge skader, understreker sikkerhetssjef Johanna Öster i Baneservice.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken!

Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS