Hørselsvern
Hørselsvern

Stopper dårlig verneutstyr

Flere hundre dårlige verneutstyrsprodukter er blitt rensket ut av det svenske markedet.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Produktene er blitt stoppet etter at Arbetsmiljöverket har gjennomført kontroller av verneutstyret, skriver Du&Jobbet. Det gjelder først og fremst ulike typer hørselsvern, i tillegg til verneutstyr mot kuttskader i sagbruket.

Uten bruksanvisning

Etter flere inspeksjoner konstaterer Arbetsmiljöverket at det finnes store svakheter blant produktene for personlig verneutstyr. Det selges fortsatt verneutstyr som ikke er CE-merket, og produkter som ikke har svensk bruksanvisning. Av tolv testede produkter med beskyttelse mot motorsag, ti vernebukser og to typer vernesko, fantes det bare to produkter som oppfylte kravene etter standardene.

Mangelfulle hørselsvern

Ved kontroll av hørselsvern som blir solgt på nettet, viste det seg at hele 116 hadde mangler. Enten manglet CE-merking eller svensk bruksanvisning, noe det er krav om ifølge forskriftene. Feilene er blitt rettet opp etter frivillig salgsstopp og ved at forhandleren har skaffet til veie svensk bruksanvisning.

(Du&Jobbet)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS