konsernets_hms-pris_2009_large.jpg
konsernets_hms-pris_2009_large.jpg

HMS-pris til Veidekke på Gulskogen

Veidekkes HMS-pris ble nylig tildelt de ansatte i Veidekke Entreprenør, som bygger det nye kjøpesenteret på Gulskogen utenfor Drammen.

Publisert

Fra venstre: Verneleder Geir Boman, verneombud Rune Ingebrigtsen og prosjektleder Nils Mogstad.

- Systematisk og målrettet HMS-arbeid, nytenkning gjennom smarte løsninger og arbeidsmetoder for sikkerhet og ryddighet, samt at helse, miljø og sikkerhet har vært en integrert og viktig av virksomheten, var utslagsgivende for tildelingen, sa Veidekkes konsernsjef Terje R. Venold da prisen ble delt ut i Stockholm i forrige uke.

Jobber forebyggende

I juryens begrunnelse legges det også vekt på at prosjektet har jobbet aktivt for å redusere fravær, samt tatt i bruk utstyr og hatt opplæring for å forebygge muskel- og skjelett­plager. Det er gjennomført tiltak for å oppnå et godt arbeidsmiljø, og det er arbeidet aktivt i forhold til å rapportere og lære av uønskede hendelser på byggeplassen.

Det holdes ukentlige HMS-møter på norsk og engelsk i prosjektet, og omsetningen og aktiviteten i prosjektet har vært høy med gode økonomiske resultater.

Veidekkes arbeid med ombygging og utvidelse av Gulskogen senter har foregått over flere faser siden 2007, og skal avsluttes første november i år.

Antallet butikker øker fra 62 før ombyggingen til ca. 130 butikker, og nettoarealet vil bli mer enn doblet fra 16 500 til over 40 000 kvm. Senterets totalareal øker fra 30 000 kvm til ca. 55 000 kvm.

Veidekke hadde i 2009 i snitt 50 egne ansatte og like mange fra underentreprenører på prosjektet.

De øvrige nominerte finalistene til Veidekkes HMS-pris 2009:

* Litra Grus AS ved Lillehammer, Veidekke Industri

* Elisabet Langbråten, arbeidsmiljøansvarlig i Veidekke Bygg, Stockholm

* Hoffmanns prosjekter Guldregnen i Middelfart og Gudenåcenteret i Tørring, Danmark

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS