Norsk-industri
Norsk-industri

Sykefraværet kraftig ned i industrien

Industribedriftenes systematiske arbeid med sykefravær gir resultater. Sykefraværet går ned med 19,8 prosent sammenlignet med 3. kvartal 2009.

Publisert

(Foto: Norsk Industri)

Sist vi så en tilsvarende nedgang var for 3. kvartal 2004. Sykefraværet går ned til tross for at det for tiden er lav ledighet, skriver Norsk Industri på sine nettsider.

Målbevisst

"

Stein Lier Hansen.

– De svært gledelige sykefraværstallene i industrien er et resultat av at industribedriftene har arbeidet meget målbevisst med fraværet i mange år, helt siden IA-avtalen første gang ble inngått i 2001, sier adm. direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

– Man oppnår ikke resultater bare gjennom å skrive under på et stykke papir. Det er langsiktig og konsekvent samarbeid på bedriften som gir resultater. Dette har både ansatte og ledelse i industribedriftene skjønt, sier Lier-Hansen.

Gi noe tilbake!

– Lavere fravær gir mer trivsel på arbeidsplassen, styrker samholdet og bedrer bunnlinjen for bedriftene. I Norsk Industri mener vi at når vi sparer samfunnet for milliardutgifter gjennom å få ned fraværet, så burde noe av denne gevinsten blitt tilbakeført til industrien, for eksempel gjennom mer konkurransedyktige avskrivingssatser. Dette har vi tatt opp med finansministeren.

(norskindustri.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS