Syk-Colourbox
Syk-Colourbox

Savner effektberegning på sykefraværstiltak

Regjeringen vet ikke hva effektene av virkemidlene i den nye IA-avtalen vil være.

Publisert

Fra overleveringen av IA-rapporten av Hanne Bjurstrøm.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) sier det er for tidlig å beregne effektene av de ulike virkemidlene i den nye avtalen om et inkluderende arbeidsliv, melder Teknisk Ukeblad.

Forunderlig

– Det forundrer meg. Jeg kan ikke tro at regjeringen har vært med på å forhandle fram en avtale uten å ha gjort beregninger av hvordan sykefraværet påvirkes av de ulike tiltakene som iverksettes, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad til NTB.

I slutten av februar sendte han et brev til statsråden der han etterspør slike beregninger. I sitt svarbrev skriver Bjurstrøm at det ikke er gjort beregninger av de «partielle effektene på sykefraværet av disse tiltakene».

Ikke endelig utforming

I Stortingets spørretime onsdag sa hun imidlertid at hun ville komme tilbake til beregningene i forbindelse med statsbudsjettet for neste år.

– Det ligger mange elementer i IA-avtalen som ennå ikke har fått sin endelige utforming. Dermed har vi ikke en samlet beregning av effekten av de ulike virkemidlene per i dag. Vi har gjort enkelte estimater, men bildet er ikke fullstendig, sier Bjurstrøm til NTB.

Kilde: Savner effektberegninger på sykefraværstiltak (Teknisk Ukeblad)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS