lese-og-skrivevansker

Basiskompetanse i arbeidslivet

Vox lyser ut 81 millioner kroner til opplæring i grunnleggende lesing, skriving, regning og data. Private og offentlige virksomheter fra hele landet kan søke.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Opplæringstilbydere, næringsforeninger og organisasjonene i arbeidslivet kan søke om midler i samarbeid med en eller flere virksomheter, opplyser Vox på sine hjemmesider. Vox er det nasjonalt fagorganet for kompetansepolitikk.

Viktig årsak til utstøting

Svake leseferdigheter er tredje viktigste årsak til utstøting fra arbeidslivet, etter alder og helse. 27 prosent av den voksne befolkningen behersker ikke data. Mange opplever ikke selv at de har behov for opplæring, og risikerer derfor å falle utenfor arbeidslivet ved omstillinger.

– Derfor har disse menneskene behov for å styrke sin basiskompetanse, sier Tom Sørhus, avdelingsdirektør i Vox, til HMS-magasinet.

Eget undervisningsopplegg

"

Tom Sørhus, VOX.

Vox har laget et undervisningsopplegg som skal gi deltakerne i norskopplæringen kunnskap om norsk arbeidsliv, og gjøre dem bedre rustet til å gå ut i jobb.

– Det er et politisk mål at flere innvandrere skal ha mulighet til å delta i arbeidslivet. Dette tiltaket gjør det mulig å integrere arbeidslivskunnskap i norskopplæringen på et tidlig tidspunkt, sier Sørhus.

Søknaden kan leveres elektronisk innen 21. januar 2011. Du kan få hjelp til å utforme søknaden fra en lokal BKA-kontakt i ditt fylke.

(vox.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS