Forside-HMS-6-10
Forside-HMS-6-10

HMS-magasinet fornyer seg ytterligere

Fra og med utgave 1 i 2011 kommer HMS-magasinet i helt ny drakt. Den observante leser vil oppdage flere endringer allerede i dette siste nummeret av bladet i år.

Publisert

HMS-magasinet 6-10. (Omslagsfoto: Jan Tveita)

Miljøreportasjene i HMS-magasinet nr. 6 er hentet fra Nedre Eiker og Coca-Cola Drikker.

Nedre Eiker er kommunen der verneombudene har et helt spesielt miljøansvar: De er spydspissene i kommunens miljøarbeid. Les i HMS-magasinet om miljøarbeidet i Nedre Eiker.

I Verneombudets hverdag på de nye fagsidene i bladet forteller for øvrig Nina Murphy i Hatten barnehage i Mjøndalen mer om sine egne erfaringer som verneombud for det ytre miljø.

Bærekraftige drikkevarer

Grow the business, not the carbon. Slik lyder slagordet Coca-Cola Drikker har forpliktet seg til å etterleve for miljøets skyld. I Norge jobber selskapet spesielt med emballasje, energiforbruk, klima og vann. HMS-magasinet har besøkt Coca-Cola Drikker på Robsrud i Lørenskog for å få vite hvordan miljøarbeidet foregår.

Slik blir du sertifisert

Hvordan bli miljøsertifisert? Les rådene fra Arne Skjelstad i Teknologisk Institutt (TI). Det kan gjøre det lettere for deg å komme i gang med miljøarbeidet i din virksomhet.

Søvnvansker og rehabilitering

Tema i HMS-magasinet nr. 6 er arbeidsmiljø og helse. Mange nordmenn sliter med søvnvansker, og dette kan gå utover helsen for mange. HMS-magasinet har snakket med flere søvneksperter som gir råd om hva du kan gjøre.

I Nytt fra forskning på fagsidene kan du også lese om søvn og skiftarbeid. Her er det forskeren Jenny Anne Sigstad Lie ved Stami som oppsummerer hva forskerne vet om skiftarbeid, nattarbeid og helse.

Rehabilitering

HMS-magasinet har besøkt Attføringssenteret i Rauland i Telemark (AiR). AiR er den største institusjonen av sitt slag innenfor arbeidsrettet rehabilitering i Norge. Vi har også snakket med et par brukere av senteret.

Vi har også besøkt Hernes Institutt nord for Elverum i Hedmark. Hernes Institutt driver også med arbeidsrettet rehabilitering, og her har vi også snakket med brukerne. Les mer om arbeidsrettet rehabilitering i HMS-magasinet

Sikkerhet

Det er mange som har arbeid på eller ved veien i Norge. Flere slurver med å markere at det foregår veiarbeid, og det kan koste dem dyrt, ifølge Kristian Kolnes i firmaet Simarud Electro på Langhus i Ski. Å ikke bli sett når du arbeider langs veien, kan bety både tap av menneskeliv og store materielle kostnader, mener han.

– Gjør deg derfor synlig når du arbeider langs veien. Det plikter du også å gjøre ifølge Veitrafikkloven, sier Kolnes.

Godt julestoff

Ellers i HMS-magasinet er Idebanken IA tilbake med en gladsak fra KiMs på Skreia, og du møter både Petter Koren i Skråblikk på arbeidslivet og advokat Nils Storeng i nye drakter!

Kos deg med godt HMS-stoff i denne førjulstiden!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS