Arbeider-sovende
Arbeider-sovende

Farligst å arbeide før lunsj

De fleste arbeidsulykker skjer i timene like før lunsj. Da er det flest folk på arbeid, og energinivået er lavt.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Har du en jobb med høy sikkerhetsrisiko, bør du være ekstra forsiktig sent på formiddagen. De fleste arbeidsulykker inntreffer nemlig i tiden like før lunsjpausen. Verst står det til mellom klokken 10 og 11 og 11 til 12 om formiddagen. Da inntreffer henholdsvis cirka 13 og 11 prosent av det totale antallet arbeidsulykker, til sammen rundt en fjerdedel av alle ulykker på arbeidsplassen, viser en undersøkelse foretatt av det danske Arbeidstilsynet for Nyhedsbrevet 3F.

Går på rutinen

Ifølge miljøsekretær Michael Jørgensen fra det danske Industriens Brancherbejdsmiljøråd kan det skyldes at vi mentalt allerede har satt oss ved lunsjbordet.

I industrien begynner mange på jobb mellom klokka 6 og 7 og har som regel stått opp mer enn en time tidligere. Så ved 11-tiden er du i ferd med å bli trøtt og kjører mer på rutinen. Da oppstår det en fare for at du blir mindre oppmerksom og aktpågivende, sier Jørgensen.

Flest er på arbeid

Tall fra Arbejdsmiljørådet anslår at rundt hver niende yrkesaktive danske arbeider på dagtid fra klokka 7 og 17. Det er derfor også en viktig årsak til at de fleste arbeidsulykkene inntreffer nettopp i dette tidsrommet.

(Nyhedsbrevet 3F)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS