Tranemo-Workwear-kraftverkb
Tranemo-Workwear-kraftverkb

Arbeidstøy for kraftverksbransjen

Tranemo Workwear er ute med en ny kolleksjon arbeidsklær spesialutviklet for kraftverksbransjen. Kolleksjonen er flammehemmende uten bruk av flammehemmende kjemikalier.

Publisert

Også kvinnene har inntatt kraftverksbransjen. (Foto: Tranemo Workwear)

Kolleksjonen er utviklet gjennom tre år i samarbeid med kraftverksbransjen i Norge og Sverige. Målet var å lage en flammehemmende kolleksjon uten bruk av flammehemmende kjemikalier. Kolleksjonen skulle ha maksimal passform og lommeløsninger, samt at plaggene skulle være lette, luftige og behagelige. Resultatet ble Aramid-kolleksjon, som ble presentert på Eliaden i vår.

Ingen flammehemmende kjemikalier

I Tranemo Workwears flammehemmende produkter er det kun benyttet såkalt inherente flammehemmende stoffer. Dette vil si at det er selve fiberen i stoffet som er flammehemmende, noe som gjør at det aldri er noen risiko for at flammehemmingen blir vasket ut eller på noe annen måte forsvinner. Med inherente flammehemmende plagg vil plagget være flammehemmende hele plaggets levetid.

Slitesterke plagg

Plaggene i den nye kolleksjonen er lette og luftige. De er i tillegg ekstremt slitesterke, og målt mot bomull har Aramid ca. 5-6 ganger bedre rivestyrke. Plaggene vil dermed vare lenger før utskifting er nødvendig.

Sikkerhet

Kolleksjonen er sertifisert og godkjent etter de nye normene som er kommet de seneste årene, normer som til dels er betydelig skjerpet. I tillegg til å være flammehemmende er plaggene antistatiske, lysbuegodkjent, godkjent i synbarhet samt vern mot flytende kjemikalier.

Plaggene er rikelig utstyrt med lommer og innstramminger. Fold i rygg, legg i arm og formsydde kneputelommer gir maksimal bevegelighet, ifølge produsenten. I tillegg kommer buksene både i normal størrelse, med ekstra benlengde, samt videre og kortere modeller, til sammen 24 størrelser.

Fra innerst til ytterst

Kolleksjonen inneholder også alt av undertøy og sokker. Siden flere og flere kvinner inntar disse yrkene, er også flammehemmende dametruse og bh en del av standardsortimentet til produsenten. Lag på lag-prinsippet gir mer enn dobbelt så god beskyttelse som ett lag plagg med tilsvarende gramvekt. Dette skyldes luftlagene mellom plaggene som gir en ekstra beskyttelse. Undertøyet til Tranemo Workwear er også inherent og derfor heller ikke tilsatt flammehemmende kjemikalier.

Også vintertøy

I vintertøyet har produsenten benyttet det flammehemmende materialet Cantex. Dette er opprinnelig utviklet for smelteverksindustrien og er også inherent uten tilsatte flammehemmende kjemikalier. Rett på undersiden av ytterstoffet er det lagt en PU-membran, samt at alle sømmene er teipede. Dette gjør plaggene vanntette. Både bukse og jakke er i tillegg til å være flammehemmende, antistatiske, godkjent i synbarhet samt lysbuegodkjent klasse 2. Vinterplaggene er derfor også sertifisert i regntøynormen. Buksen kommer med avtakbare seler, slik at den både kan benyttes som selebukse og som midjebukse med belte.

(Pressemelding fra Tranemo Workwear)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS