colourbox_kollega sjef
colourbox_kollega sjef

Ansvarsfølelse betyr mest

De viktigste personlige egenskapene en arbeidsgiver ser etter når de skal ansette, er ansvarsfølelse, positiv innstilling og fleksibilitet. Det viser en ny svensk undersøkelse.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox)

TCO i Sverige har spurt arbeidsgivere om hva som er de viktigste personlige egenskaper når de skal ansette, skriver ledernett.no.

– Unge og andre som søker jobb får her en god pekepinn på hva arbeidsgivere verdsetter. Men dessverre kommer ikke alle jobbsøkere til et personlig møte med dem som skal ansette, sier Roger Mörtvik i TCO.

– Det fører til at arbeidsgivere ofte sorterer bort søknader på et løst grunnlag. Det er veldig vanskelig å bedømme en persons ansvarsfølelse eller lojalitet, basert på en skriftlig søknad eller på en persons utseende, sier han.

Uengasjerte mennesker taper

Arbeidsgiverne har også svart på hva de oppfatter som mest negativt i forhold til viljen til å ansette. Over nitti prosent mener en uengasjert jobbsøker virker negativt. Deretter følger negativitet og en person som slurver og roter.

Ledere bør trenes

– I dag velger arbeidsgivere systematisk bort mange søkere på grunner som ikke har med kompetanse eller egenskaper å gjøre. For eksempel en person som har vært langtidsledig, eldre personer, eller fordi søkeren har vært syk over lengre periode, sier Mörtvik.

Han mener at ledere som skal ta viktige beslutninger, bør coaches i større grad for å unngå at de rekrutterer på feil grunnlag.

Her følger listen over de egenskaper som er viktigst ved ansettelse:

1. Ansvarsfølelse.

2. Positivitet.

3. Fleksibilitet.

4. Initiativ.

5. Lojal.

6. Selvstendig.

De mest negative egenskapene er:

1. Uengasjert.

2. Negativ.

3. Slurvete.

4. Rotete.

5. Uselvstendig.

6. Ustrukturert.

(ledernett.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS