Kirkealter-2

Brannøvelse under gudstjeneste

Mer enn 1400 virksomheter har så langt meldt seg på Nasjonal brannøvelse som arrangeres i neste uke. Det er flest påmeldte fra Hordaland og færrest i Aust-Agder. Selv kirkens menn og kvinner har engasjert seg. En kirke i Telemark vil holde brannøvelse i forbindelse med en gudstjeneste.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Oppslutningen så langt viser at over 160 000 mennesker vil delta i Nasjonal brannøvelse. Det er klart flest skoler og barnehager som deltar, men mange bedrifter er også påmeldt. Foreløpig er det en noe skuffende oppslutning blant helseinstitusjoner og offentlige kontorer.

- Blant de mer spenstige påmeldingene er Sauherad kirke i Telemark, som skal ha brannøvelse i forbindelse med en gudstjeneste. Her vises både oppfinnsomhet og stor vilje. Det er jo faktisk også svært viktig å få testet brannberedskapen i kirkene. Rundt 400 kirkegjengere skal i ilden, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Det er første gang det skal avholdes en felles brannøvelse over hele landet. Den foregår mellom 14. og 20. september i Brannvernuka. Bakteppet for denne nasjonale brannøvelsen er den dystre brannstatistikken for 2008, der hele 84 personer døde, og verdier for nesten fem milliarder kroner gikk tapt. Det er Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og If Skadeforsikring som sammen står bak kampanjen.

- Aldri tidligere har det vært gjennomført en slik koordinert landsomfattende brannøvelse i Norge. Det er flott at barnehager, skoler, bedrifter og institusjoner engasjerer seg. Det er nemlig slik at folk som er godt forberedt har større mulighet for å gjøre de riktige tingene i riktig rekkefølge om en alvorlig situasjon skulle oppstå. Gjennom øvelser kan man også avdekke rutinesvikt og branntekniske mangler, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

- Så langt ser vi noe overraskende en svært ujevn oppslutning ute i fylkene. Om man ser på brannbildet i de ulike fylkene, harmonerer påmeldingene lite i forhold til dette. Alt tilsier at det burde være like viktig å avholde brannøvelse i Agder-fylkene som i Rogaland og Hordaland. Men det er ikke for sent å melde seg på! Vi utfordrer derfor alle som har mulighet til å gå inn på www.brannvernuka.no. Her finner man mye nyttig informasjon og påmeldingsskjema. Her kan man også sjekke hvilke virksomheter som er påmeldt i hvert fylke, sier Kalheim.

"
Powered by Labrador CMS