Foredrag_7365_L

Velkommen til HMS Tinget 2009

28. april er det tid for HMS Tin­get, et år­lig ar­ran­ge­ment som be­står av mål­ret­te­de foredrag om ar­beids­miljø og sik­ker­het. Pro­gram­met er lagt opp slik at ver­ne­om­bud, til­lits­valg­te og HMS-an­svar­li­ge vil få mye igjen av å del­ta.

Publisert

Jarle Hellum og hans kollegaer i HMS Norge inviterer til nok en utgave av HMS Tinget.

Les også vårt resymé "Suksess for verneombud" etter HMS Tinget 2008

Det er HMS Norge som står bak tin­get, som arrangereres i Oslo Kon­gressen­ter 28. ap­ril kl. 09.00 - 16.00. Fra pro­gram­met nev­ner vi:

Uro i ar­beids­li­vet – nye ut­ford­rin­ger: Økt ar­beids­løs­het, om­stil­ling og ned­be­man­ning stil­ler tøf­fe­re krav til ver­ne­om­bud, AMU og HMS an­svar­li­ge. Hvil­ken rol­le vil Ar­beids- og in­klu­de­rings­de­par­te­men­tet spille? Ved stats­sek­re­tær Jan-Erik Stø­stad.

Ar­beids­til­sy­nets nye rol­le: Ar­beids­til­sy­net får en sta­dig mer sen­tral rol­le i å føl­ge opp lov­verk og ret­nings­lin­jer for ar­beids­mil­jø. Han­ne Luthen, av­de­lings­di­rek­tør for Øst­fold og Akers­hus, vil ta for seg den nye stra­te­gi­en og hvil­ke mål­set­nin­ger som øns­kes opp­nådd med den nye satsningen.

Les også vårt resymé: "Verneombud i tidsklemme" etter HMS Tinget 2008

Ver­ne­om­bu­det – til­sku­er el­ler vakt­bik­kje? Ut­vik­ling av det gode ar­beids­mil­jø­et i en pres­set hver­dag kre­ver gode sam­ar­beids­for­hold in­ternt. Hvor­dan kan til­lits­valgt, ver­ne­om­bud, le­der og AMU sam­ar­bei­de i en pres­set hver­dag? Ma­ri­an­ne Svens­li fra LO inn­le­der til dis­ku­sjon og ut­veks­ling av er­fa­rin­ger.

Sam­spill, ryt­mer og gle­de: Hvor­dan kart­leg­ge og føl­ge opp ar­beids­mil­jø­et på en god måte: Hva skal til for å føl­ge opp kart­leg­gings­ar­bei­det? Hvor­dan kan ver­ne­om­bud spil­le en ak­tiv rol­le, både i plan­leg­ging og opp­føl­ging. Ved pro­fes­sor Stein Knar­dahl, Sta­tens Ar­beids­miljø­in­sti­tutt.

Lang­sik­tig og sy­ste­ma­tisk sam­ar­beid gir gode re­sul­ta­ter: Di­rek­tør Hen­ning Øst­rem fra Spa­re­bank 1 For­sik­ring gir oss eks­emp­ler fra eget ut­vik­lings­ar­beid som har på­gått over fle­re år. Spa­re­bank1 For­sik­ring ble kå­ret til Årets sunne or­ga­ni­sa­sjon i 2006.

Hvor­for er det godt håp for fram­tiden? Ad­mi­nist­re­ren­de di­rek­tør Jesper Friis kom som et friskt til­skudd til Ring­nes as. Friis gir eks­emp­ler på hvor­dan mo­der­ne hjer­ne­forsk­ning kan bru­kes til å for­stå med­ar­bei­de­re og or­ga­ni­sa­sjo­ner. Som verne­ombud vil du lære å bru­ke de re­ser­ve­ne vi har i oss selv og i or­ga­ni­sa­sjo­nen. Vi kan love deg et meget en­ga­sje­ren­de inn­legg.

Les mer + på­mel­ding på: HMS Tinget 2009 (HMS Norge)

"
Powered by Labrador CMS