Innemiljø 09

Velkommen til Innemiljø 09

Stif­tel­sen VEKST i sam­ar­beid med Høy­sko­len i Oslo og Nor­ges Ast­ma- og Al­ler­gi­for­bund in­vi­te­rer til kon­fe­ran­se 17. og 18. juni i Oslo.

Publisert

På pro­gram­met står både kon­fe­ran­se og om­vis­ning i HiOs nye lo­ka­ler i Pi­le­stre­det 35 (Holbergs plass). Det hele åp­nes 17. juni kl. 12.00.

Innemiljø 09 arrangeres 17.-18. juni 2009

Variert under dag 1

Vi star­ter med å se nær­me­re på frem­ti­dens ener­gi­ef­fek­ti­ve og mil­jø­rik­ti­ge sam­funn, vi får en om­vis­ning i la­bo­ra­to­ri­ene, en gjen­nom­gang av studie­tilbud og hoved- / master­prosjekter i te­ma­et.

Se­ne­re får vi fore­drag om "Det gode sko­le­bygg", vi stil­ler spørs­mål ved om VAV gir for dår­lig in­ne­kli­ma, ser på iden­ti­fi­se­ring av sopp i bygg, og av­run­der med te­ma­et glass­fa­sa­der og inneklimautfordringer. Kl. 17.30 blir det båt­tur med ser­ve­ring fra Rådhusbrygga

Ventilasjon under dag 2

Dag 2 star­ter 18. juni kl. 09.00 med en tema­sesjon om Ven­ti­la­sjons­løs­nin­ger. Ar­ran­gø­re­ne øns­ker å få fram for­de­ler og ulem­per med uli­ke ven­ti­la­sjons­løs­nin­ger. Hva er er­fa­rin­ge­ne med de uli­ke løs­nin­ge­ne og hva skal vi an­be­fa­le ved re­ha­bi­li­te­ring av ek­si­ste­ren­de bygg og ny­bygg? Eg­ner dis­se løs­nin­ge­ne seg i alle ty­per bygg?

De to van­lig­ste ven­ti­la­sjons­løs­nin­ge­ne pre­sen­te­res og det åp­nes der­et­ter for kon­struk­tiv de­batt! Alle del­ta­ke­re opp­ford­res til å kom­me med spørs­mål og gi ut­trykk for sine me­nin­ger.

Og drift under dag 2

Etter lunsj star­ter vi opp med en ny sesjon, der te­ma­et er evig ak­tu­elt: Hvor­for opp­står det pro­ble­mer i drifts­fa­sen?

Dårlig / man­gel­full ven­ti­la­sjon er et av de hyp­pig­ste in­ne­kli­ma pro­ble­me­ne i nor­ske bygg. Hvor­for er det slik? Skyl­des det man­gel­full kom­pe­tan­se i VVS bran­sjen, dår­lig be­stil­ler­kom­pe­tan­se, mang­ler / svak­heter i lover og for­skrif­ter? Eller er det helt andre for­hold som er år­sa­ken? Hvor­dan skal vi få til ven­ti­la­sjons­løs­nin­ger som gir godt inne­klima og for­nøy­de bru­ke­re?

På­mel­dings­frist fre­dag 12. juni.

Mer info og påmelding hos www.vekst.no

"
Powered by Labrador CMS