Arbeider-utendørs.jpg

Husk solkrem til utearbeid

Solen er den største risikofaktor for å utvikle hudkreft, og det gjelder uansett om du nyter solens stråler i fritiden eller på jobb.

Publisert

Plum Solkrem (Ill. foto: Plum AS)

Lengre tids opphold i solen er helseskadelig og kreftfremkallende. Bygningsarbeidere, bønder, gartnere, montører og ellers alle som jobber ute, har en økt risiko for å utvikle hudkreft.

Heldigvis er det også bevist at den skadelige effekt ved solens UV-stråler kan begrenses ved å ta de riktige forholdsregler.

Bruk lue eller caps

Den optimale beskyttelse er lue eller caps, men det blir sjelden gjennomført 100 prosent. En solkrem med høy faktor er derfor et godt supplement. Er du HMS-ansvarlig eller på annen måte ansvarlig for din egen og dine kollegers sikkerhet og sunnhet, bør du sørge for at solkrem inngår som en naturlig del av verneutstyret på arbeidsplassen. Dette gjelder særlig ved arbeid utendørs.

Hvor, når og hvor ofte skal du bruke solkrem ?

* Du skal bruke solkrem når du oppholder deg i solen, og ikke bare i fritiden.

* Du skal bruke solkrem på de deler av kroppen som ikke er dekket av klær, lue eller caps.

* Du bør smøre deg ca 20 min. før du går ut i solen.

* Du skal smøre deg med solkrem etter behov, eller hvis du har badet, vært svett eller har brukt håndkle.

Plum AS har gjort det mulig for deg å kjøpe solkrem der du kjøper verneutstyr, verktøy eller andre forbruksvarer. Leverandøren har introdusert Solkrem Faktor 30, som beskytter medarbeidere som jobber ute. Kremen beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Solkremen er ikke parfymert, og den er Svanemerket. Den fetter ikke og trenger raskt inn i huden så du kan fortsette å jobbe. Den leveres i en praktisk 100 ml tube. Plum Solkrem kjøper du ute hos forhandlere. Du kan få opplysninger om nærmeste forhandler på tlf.:90 08 63 33.

Powered by Labrador CMS