Stavgang cbox606354

Kom raskt i form!

Ener­gisk stav­gang gir et ener­gi­for­bruk som er opp til 67 pro­sent større enn un­der van­lig gan­ge. Det vi­ser en ny forsk­nings­rap­port fra Nor­ges idretts­høg­skole (NIH).

Publisert

Tid­li­ge­re un­der­sø­kel­ser kan vise til et ener­gi­for­bruk på opp til 23 pro­sent sammen­lignet med van­lig gange. Det mel­der Fysioterapeuten.no.

- Grun­nen til de gode re­sul­ta­te­ne er en sær­lig ener­gisk stav­gangs­teknikk som er ut­vik­let av tid­li­ge­re lang­dis­tan­se­lø­per Ing­rid Kris­tian­sen, sier fors­ker Ernst Han­sen i en kom­men­tar på NIHs nett­sider.

"

Med rett teknikk og godt humør kommer du raskt i form.

Tek­nik­ken byg­ger på et dypt og langt steg som ut­fø­res i re­la­tivt ro­lig tem­po. Dette ste­get fø­rer til et mot­stem selv om du går på flat mark. Et ef­fek­tivt løps­steg vil «rulle» framover, mens dette stav­gangs­steget vil «bremse» i farts­ret­nin­gen.

Ste­get og den ro­li­ge far­ten vil gi få et langt og ef­fek­tivt arm­tak. Lave ar­mer og en re­la­tivt rett arm gir et vel­dig kre­ven­de arm­ar­beid. Re­sul­ta­tet er et eks­tra høyt ener­gi­for­bruk selv når du går sak­te.

Du kan få et ual­min­ne­lig stort ener­gi­for­bruk un­der stav­gang ved å be­ve­ge deg på en helt uor­to­doks måte. Det vil minne om Monty Python og silly walks, og gi dår­li­ge­re kom­fort. Der­for har ener­gi­for­bru­ket en grense.

Den under­søk­te stav­gangs­teknikken ga samme høye kom­fort for ut­øver­ne som van­lig gan­ge. Han­sen me­ner stav­gang har et kjempe­po­ten­si­al som en fit­ness­ak­ti­vi­tet for folk flest.

Les mer: Norges Idrettshøgskole

"
Powered by Labrador CMS