HMS-3-09-Omslag.jpg

HMS-magasinet på vei ut til abonnentene

Siste nummer av HMS-magasinet før sommeren er ute nå.

Publisert

HMS-magasinet 3-09

Tema i bladet er HMS-opplæring. Lyst eller lov? spør Karin Rognmo Mellem, HMS-rådgiver og beredskapskoordinator i Nordkraft. Innholdet er en tankevekker for flere, kan vi garantere. Advokat Nils H. Storeng følger opp temaet fra sitt juridiske ståsted. Dette er obligatorisk pensum for alle som steller med HMS-opplæring i arbeidslivet.

HMS er en naturlig og nødvendig del av det en leder bør kunne noe om. Det mener Handelshøyskolen BI i Bergen, som til høsten tilbyr et mastergradsstudium i helse, miljø og sikkerhet.

Friskliv

Friskliv er stikkordet for mye av det øvrige innholdet i bladet. Vi har snakket med frisklivskonsulent Elisabeth Harviken ved Norsk Tipping i Hamar. Stikkord for et prosjekt hun har satt i gang ved institusjonen, er livsstilsendring, og dette er et prosjekt som aldri vil bli avsluttet, understreker hun.

Videre har HMS-magasinet besøkt bedriften Ring Mekanikk AS i Moelv, som har en lagspiller i bygda, nemlig Frisk HMS. Lagspilleren er også presentert i bladet.

Fusjonssmerter

Etter en smertefull sammenslåing av to selskaper med ulik kultur satset Sparebank 1 på arbeidsmiljø – og vant. Å bygge et godt arbeidsmiljø er ikke bare en beslutning du tar, og så er det på plass, sier direktør Henning Østrem til HMS-magasinet. Sparebankens reise i arbeidsmiljøforbedringer tok tid, og pågår fremdeles, ifølge Østrem. Les mer om saken i bladet!

Skråblikk på arbeidslivet

Vår faste bidragsyter Peter Chr. Koren er som sedvanlig på plass med sitt Skråblikk på arbeidslivet. I dette nummeret ser han grundigere på en undersøkelse som viser at norske arbeidstakere har den nest høyeste trivselen av all i Europa. Bare danskene, som plystrer på vei til jobb, slår nordmennene.

Finn for øvrig mye mer interessant lesestoff inne i bladet!

HMS-magasinet ønsker alle sine trofaste lesere god lesning og en riktig god sommer!

Powered by Labrador CMS