Sykmelding-over-telefon

Få sykmelding over telefon

Nå kan du ringe sjefen og si at du blir borte i sju dager på grunn av svineinfluensa. Sykemeldingen ordner du etterpå.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Dette er faktisk korrekt prosedyre for håndtering av influensapandemien, ikke en oppskrift for unnasluntring, skriver Aftenposten.

Helsevesenet mangler kapasitet

Verken fastleger eller legevakt vil ta imot folk som sier de har influensa, legene har ikke kapasitet. De stiller i stedet diagnosen over telefon, og ber folk holde seg hjemme.

Slik gjør du det:

* Ring fastlegen eller legevakten, og fortell om symptomene.

* Hold deg hjemme. Du sprer smitte i ca. sju dager etter at du ble syk.

* Etter sju dager, eller senere dersom du ikke er blitt frisk, tar du kontakt med fastlegen din. Han eller hun skriver ut sykmelding for de dagene du har vært borte fra jobb.

Kan misbrukes

- Dette systemet er mulig å misbruke. Men vi tror ikke at fraværet vil bli unødvendig høyt. Snarere er det vel slik at folk er innstilt på å jobbe dugnad når mange kolleger er syke, sier informasjonssjef Rune Nøstvik i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til avisen.

Mange tilfeller

I går ble det kjent at helsemyndighetene mener at det ikke lenger er nødvendig å teste nordmenn for svineinfluensa, fordi det er snakk om så mange tilfeller. Forrige døgn ble det registrert 50 nye tilfeller i Norge.

- I dag er det så lite annen influensa at vi kan gå ut fr at de som får influensasymptomer, er smittet av den nye epidemien, sier overlege Hans Blystad ved Folkehelseinstituttet til Aftenposten.

(Aftenposten)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS