Jobbintervju

Dårlige tider skaper muligheter

Mange be­drif­ter har alle­rede mer­ket ef­fek­ten av finans­krisen. Men for dem som fort­satt går godt, er det nå gyldne mulig­heter til å re­krut­te­re flinke hoder.

Publisert

Lønns- og drifts­kost­na­de­ne er de sam­me som før, mens inn­tek­te­ne svik­ter til dels be­ty­de­lig. Man­ge for­sø­ker å re­du­se­re kost­na­de­ne gjen­nom opp­si­gel­ser, per­mit­te­rin­ger og til­bud om slutt­pak­ker, melder Karrierelink.no.

Stjerner til salgs

Ikke alle sel­ska­per ram­mes like hardt av ned­gangs­ti­de­ne. Fak­tisk vil nok en­kel­te kun­ne opp­le­ve økt ak­ti­vi­tet. For dis­se åp­ner det seg nye seg mu­lig­he­ter i mar­ke­det.

Les også: Ledere tenker kortsiktig i krise

Tim Rosenkilde i om­stil­lings­sel­ska­pet Jobb­prat AS for­tel­ler at sel­ska­per som i and­re si­tua­sjo­ner har van­ske­lig­he­ter med å til­trek­ke seg de bes­te med­ar­bei­der­ne, nå har en gyl­den mu­lig­het til å kap­re topp kva­li­fi­ser­te med­ar­bei­de­re til en re­du­sert pris.

Bygg deg opp til de gode tidene

I 2009 vil ar­beids­le­dig­he­ten sti­ge og det vil bli mer rift om de stil­lin­ge­ne som ut­ly­ses. Sel­ska­per som ikke kla­rer å kon­kur­rere på lønns­betingelser i et hett mar­ked, får nå mu­lig­heten til å shoppe rundt et­ter nye ta­len­ter.

Har du mu­lig­het til å an­set­te i 2009, kan du der­for bru­ke an­set­tel­se av kom­pe­tan­se som en del av stra­te­gi­en for de nes­te åre­ne.

Kom­pe­tan­se­opp­byg­gin­gen i dår­li­ge tider kan være et svært godt trekk for spe­si­elt kunn­skaps­be­drif­ter.

Dog er det vik­tig at du har gode stra­te­gi­er på hvor­dan du skal klare å be­hol­de de ny­an­sat­te stjer­ne­ne når det blir bedre tider igjen.

Kilde: Nedgangstider skaper muligheter (karrierelink.no)

"
Powered by Labrador CMS